Ако Бойко не беше поискал главата на Гешев, днес щяхме да погребваме Борисов

payimage-585027

Само си представете какво щеше да е днес, ако миналата седмица в един хубав ден Мария Габриел не беше поискала отстраняването на Иван Гешев!?

Днес щяхме да погребваме мита „Бойко Борисов“! А след 40 дни да носим жито и на партията му ГЕРБ. Защото щяха да са обикновени политически трупове.

Вместо това днес Борисов отново ходи наперен в Парламента и не страхува от Иван Гешев. Защото пък ги надигра. Защото днес не за него, а за Киро, Гнома и Бойкикиев „Гешев е радост“.

Спомняте ли си за какво алармираха ведомствените медии на прокуратурата след взрива пред колата на главния прокурор? Не в деня на атентата, а 48 часа по-късно, когато се появиха първите съмнения в „покушението“? Медиините бухалки на Гешев заплашиха всички с: „Ще видите какво ще каже като се върне от Щатите“!

Тогава я нямаше Габриел! Кои политически смърфове тогава плашеше главния Гарамер през лицата си назаем?

Днес е ясно кого са заплашвали! С и без онази пресконференция на Мария Габриел, някой от „Дондуков“ вече беше заредил пушката на Гешев. И след прибирането си от Щатите, той щеше да я изпразни в Бойко Борисов и ГЕРБ.

Пак питам, представяте ли си какво щеше да е днес, ако Габриел не беше повдигнала темата „Гешев“. Какво чакаше Борисов, ако завърналият се гневен главен прокурор след разкъсването на оставката, го разцепеше с мислите си за Барселона, Сарафов и т.н.? Борисов трябваше да влезе в обяснителен режим, трябваше да обяснява, че не е поръчвал да му хвръкне Каскета с 3 кила тротил! Което щеше да е края му! И на пратията му. Защото видяхте ли какъв отстрел направи бившият милиционер Иван? Вкара милиционерски разкол през изпусната реплика за Десислава Атанасова в ръководството на партията, вкара през бухалките си разцепление сред редовите фенове на ГЕРБ.

Докато само с едно гросмайсторско преместване на царицата (Габриел), Борисов спаси и себе си като цар, и цялата си армия гербери, която съвсем скоро ще е така монолитна, както и преди седмица.

И още нещо знаково от отминалата първа битка, което мнозина изпуснаха. Помните ли театралния монолог на Гешев? Каза си наизустените реплики, суфлираха му да добави забравените и дотам. Не позволи никакви въпроси, нищо! Стана и излезе. Когато не смееш да отговаряш, значи си гузен! А Борисов е всеки ден пред камерите и микрофоните. Днес пак! Докато и последната мисирка си зададе въпроса, издиктуван й от някой Прокопи в слушалките. Защото явно няма какво да крие.

Всъщност има и това което Борисов крие, наистина страхува Гешев…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ