,,Жената в куфара“: Ужасяващи детайли за бащата на убиеца: Смееше се! Сякаш извършва убийства всеки ден

евгения владимирова

Вчера бе поредното дело, на което бяха разпитани още свидетели по случая с убитата и намерена в куфар край Перник, през октомври 2021 г., Евгения Владимирова.

Обвиняеми по делото са съпругът и свекърът на жената – Орлин и Пламен Владимирови.

На заседанието, в Съдебната палата, двама мъже разказаха пред съда, че през ноември 2021 година, в качеството си на поемни лица, са разбрали какъв е бил маршрутът, по който Евгения е била превозена в куфар и изоставена в блатна местност в Пернишко, пише Труд.

Тогава, пред криминалисти, единият от обвиняемите – Пламен Владимиров, сам е показал целия маршрут, по който е минал, за да стигне до мястото, където по-късно бе намерен куфарът с тялото на убитата жена, стана ясно от показанията на поемните лица.

„Въпросният господин, Пламен, посочи маршрута“, разказа пред съда едно от поемните лица, като допълни още, че обвиняемият е разказал пред полицаите, че във фаталния ден на убийството (на 13 октомври 2021 г.) синът му Владимир му се е обадил по телефона, като му казал, че се е случило нещо лошо. Тогава Пламен тръгнал от Перник за София при сина си.

„По думите на Пламен, тогава той си е сложил ръкавици, тъй като е очаквал някакво такова преживяване. Когато пристигнал и влезнал в апартамента при сина си, той му посочил с жест куфара, след което двамата го свалили до долу и го натоварили в автомобила на бащата Пламен. След това потеглили в посока Перник“, гласят част от показанията на едно от поемните лица, дадени пред полицията, а вчера прочетени и в съда.

Другото поемно лице уточни, че по време на обясненията и посочване на маршрута, пред криминалистите, тогава бащата Пламен Владимиров е бил видимо спокоен.

„През цялото време тогава той се държеше много спокойно, смееше се, все едно всеки ден извършва убийства“, гласи друга част от показанията на поемно лица пред полицията, също прочетени в съда.

Сред разпитаните служители на днешното заседание бяха и двама полицаи от СДВР, които са разпитвали Орлин и Пламен Владимирови след фаталния случай през октомври 2021 г.

„В моя кабинет съм разговарял с подсъдимия Орлин. Разказа как е удушил със собствените си ръце съпругата си, а баща му му е помогнал с куфара и да я откарат докъдето е намерена“, разказа инспекторът, като уточни, че мотивът е бил – ревност.

„Каза, че е от ревност. Взаимоотношенията им се били развалили и той е започнал да я следи чрез мобилно приложение на телефона“, уточни още той.

„Спомням си, че каза, че сутринта е изпратил детето с автобус на училище и като се е прибрал вкъщи е видял SMS от учителката на детето и е направил коментар относно това. Така съпругата му е разбрала че той я следи. Двамата се скарали и някъде по обяд, следобед е станало. Каза, че я е хванал в гръб да я души, след което тя се е обърнала към него. После я съборил на земята и продължил да я души с ръце. След това, с колело, отишъл до метростанцията на бул. „България“ и е изхвърлил телефона на съпругата си“, разказа още полицейският служител.

Полицаят, разпитвал другия обвиняем – бащата Пламен Владимиров, също говори пред съда. Той обясни, че Орлин е доверил на баща си, че има семейни проблеми, като по някакъв начин „това е насочило Пламен, че синът му иска да ѝ навреди, споменавал е, че има такива намерения към нея – да я умъртви“, разказал тогава бащата пред служителят от СДВР.

Във фаталния ден Пламен Владимиров заявил пред полицая, че е получил обаждане по телефона от сина си Орлин.

„Орлин му казал: „Татко, свърших работа!“, като това, което разбрах е, че чувайки тези думи, на бащата вече му е станало ясно, че по някакъв начин синът му е навредил на съпругата си и с автомобила си отишъл до апартамента на сина си в София.

Полицаят разясни още, че по думите на самия Пламен, когато той отишъл в апартамента на сина си „видял куфара, след което му помогнал да го свали в автомобила“.

По разказа на бащата, пред органите на реда тогава, „двамата го натоварили в автомобила. Пламен каза, че го е закарал в Перник и го е изхвърлил там. Заради здравословни проблеми, понеже не е могъл да вдига тежко, автомобилът бил с отворен багажник, той дал силно газ назад и куфарът изпаднал сам в местността“, това разказа полицейският служител пред съда, като отговори и на въпрос относно това, какво е станало с личната карта на Евгения.

„Пламен каза, че е изгорена някъде на терасата в жилището му в Перник, някъде до скара“, разказа още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ