Лена Бориславова вече не харесва Киро, а Стою: Млад е, не е красив, пухкав е, но става…

7 Dni Bulgaria17.05.2023
payimage-564000

Държанката Лена Бориславова защити публично колегата си от ПП Стою Стоев, когото тя самата предложи за председател на правна комисия. Днес той бе избран за поста, като не малка част от обществото се възмути, че човек без опит поема една от най-важните комисии в Народното събрание. Според Бориславова, с която Стою е авер от малък, обаче това не е проблем и признава, че  Стоев е млад и няма опит, но времената се променяли.

Ето какво написа Бориславова:

Днес за председател на правна комисия в НС бе избран колегата Стою Стоев.

Стою Стоев е част от екипа на Продължаваме Промяната от самото начало, борил се е рамо до рамо с нас от първия ден, участвал е активно във всички обсъждания на законопроекти, във всички продължителни заседания на правна комисия, във всички битки – и за закриване на специализираните съд и прокуратура, и за механизма за контрол над главния прокурор, и за защита от домашното насилие и редица други. От малцината е, които познават правилника и работата на Народното събрание в дълбочината им. Нямам съмнения, че ще се справи отлично с новата си отговорна задача, която не всеки е готов дори да обмисли дали да поеме! Нямам съмнение, защото знам как работи.

Гордея се, че в екипа ни има смели и отдадени млади хора като Стою, които не се страхуват от отговорност, от тежка работа и от това да защитават идеята за една по-справедлива България с личното си име и труд! Докато мафията е обявила война на мафията, a зам-прокурор дава главен прокурор на прокурор.

Да, Стою е млад. Да, няма професорска титла по право. Да, бил е само 3 пъти народен представител и член на правни комисии в едни от най-бурните, трудни и кратки парламенти в новата ни история.

Да, Стою не е Дани Кирилов. Стою не е и Радомир Чолаков. Много е далеч и от Иван Гешев, Борислав Сарафов и техните заместници.

Вместо на тези видни кадровици в правото, Стою прилича много повече на младия и неопитен Никола Минчев, Мирослав Иванов, Петър Кьосев, Васил Пандов, Петър Куленски, Васил Стефанов, Димитър Гочев и Милен Матеев.

Поколенията се менят. Време е и обществото да се промени и да осъжда хората за делата им, а не за външния им вид и възрастта им.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ