Уволнената полицайка Гечева си го получи! Удари го на молитви, изправят я в съда заради Любенов с Поршето

любка гечева полицайка

Бившата вече полицайка Любка Гечева, позната и като Буба, и нейният колега Георги Малински, отиват на съд затова, че не са проверили Димитър Любенов, който с поршето си пиян и дрогиран уби французин на Околовръстното в София през септември 2023 г.

Двамата патрулирали на 25 септември м.г. на Околовръстното. Спрели мощното “Порше Панамера” на Димитър Любенов. Малински излязъл и Любенов си признал, че е пил алкохол. Дал му 200 лева подкуп. Затова двамата униформени го ескортирали. Малко преди катастрофата, станала в близост до мол, се оттеглили, защото свършвал районът, за който отговарят. Въпреки това видели как колата удря отзад форда, в който се возели французинът Лоран Пети и съпругата му.

Двамата униформени обаче не се притекли на помощ на пострадалите. Затова и от прокуратурата ги обвиниха за ескорта на Любенов и отказа да помогнат. Малински е подведен под отговорност и за подкупа, предава 24 часа. Двамата са на свобода с мярка за неотклонение подписка. През януари бяха уволнени от МВР.

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

На 11.05.2023 г. Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе обвинителен акт в Софийски градски съд /СГС/ срещу полицейски служители с твърдения за извършени престъпления по служба във връзка с настъпило пътнотранспортно произшествие /ПТП/ на 25.09.2022 г. на Софийския околовръстен път.

Полицейски служители с инициали Г. М. и Л. Г. са предадени на съд със следните твърдения. Обвиненията спрямо Г. М. са за това, че:

На 25.09.2022 г. в качеството си на полицейски орган приел подкуп от 200 лева, за да извърши друго престъпление във връзка със службата си, а именно да не изпълни служебните си задължения във връзка с контрол на водачите на МПС, да осигури безопасността на движението по пътищата, да докладва своевременно в оперативната дежурна част на 06 РУ-СДВР за всяко изменение в оперативната обстановка – че на кръстовището на ул. „Александър Пушкин“ и бул. „Никола Петков“ Д. Л. управлява лек автомобил след употреба на алкохол, обуславящо рискове за живота и здравето на гражданите, както и не е предприел на място мерки за отстраняването им – престъпление по чл. 302, т. 1, б. „б“, вр. чл. 301, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

На следващо място полицейският служител Г. М. е предаден на съд за това, че на 25.09.2022 г. в качеството си на полицейски орган от състава на МВР, не е изпълнил служебните си задължения във връзка с контрол на водачите на МПС, да осигурят безопасността на движението по пътищата, с цел да набави за себе си имотна облага (да бъдат „почерпени“ със сумата от 200 лв. от страна на Д. Л.) и от деянието са настъпили значителни вредни последици – настъпило пътнотранспортно произшествие на 25.09.2022 г., в гр. София, ул. „Околовръстен път“ между лек автомобил, управляван от Д. Л. и лек автомобил, управляван от П. П. – престъпление по чл. 282, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

На последно място обвиняемият Г. М. е предаден на съд за това, че на 25.09.2022 г. при непосредствена опасност за живота на четири лица, която опасност е възникнала вследствие на настъпило ПТП на 25.09.2022 г., в гр. София, ул. „Околовръстен път“, не им се е притекъл на помощ – да уведоми дежурната част на 06 РУ-СДВР за настъпило ПТП и бърза помощ, която помощ е могъл да им даде без опасност за себе си или за другиго – престъпление по чл. 139, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Обвиняемата Л. Г. е предадена на съд за идентични факти относно престъпленията по чл. 282, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК и по чл. 139, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Предстои СГС да насрочи открито разпоредително заседание по делото.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ