ДАНС разследва Нинова! Гешев държи Корнелия в ръцете си! Затова я спря за кабинет с ГЕРБ

7 Dni Bulgaria17.05.2023
payimage-510685

От Фейсбук профила на Явор Дачков

Досега най-ярката демонстрация на пряка зависимост от Иван Гешев беше на Корнелия Нинова. Тя смени рязко позицията си след неговото изявление и без да пита партията (както обича да се измъква, когато го играе на демократичен лидер).

Всички ресорни журналисти в парламента знаят (а преди това всички депутати от съответните партии се похвалиха в кулоарите), че правителството между ГЕРБ, ДПС и БСП беше наредено още миналата седмица. Нинова имаше няколко министерства. Врътката за няколко часа, която тя направи означава само едно – безпомощна зависимост.

Обективно е да се отбележи, че го отигра много добре и при Цветанка Ризова в бТВ беше повече от убедителна и принципна. Изглежда, че нейната основна слабост по линия на правосъдието са сделките с оръжие за Украйна, които направи кабинетът „Петков“ и в което Нинова отговаряше за комисията за износ на оръжия и за които се похвали самия Кирил Петков, а няколко световни медии писаха.

По моя информация някои от тях не са направени съвсем по закона и са попаднали в полезрението на ДАНС. Както и някои офшорни сметки на първата дама на българската левица и скъпия на сърцето ѝ шеф на кабинета, в които влизат подразбиращите се комисионни за всяка такава сделка. Разказвам това, защото днешната принципна позиция на Корнелия Нинова срещу войната в Украйна е възмутителна. Не ми се мисли какво ще излезе, ако задълбаем в принципната ѝ позиция срещу джендърството:). Тя обаче се оправя и забележително оцелява политически в тази невъзможна среда. От толкова взиране в бездната Бойко Борисов се превърна в него, но без забележителната му двайсет годишна политическа кариера. Докарва го само откъм безпардонно лъжене. Гешев очевидно много я страхува.

А Борисов сам се простреля в крака при нареден политически пъзел, защото му провървя твърде много и защото падна в жертва на старата си слабост да се хареса на умните и красивите. От два стола – може да остане на земята, макар, че нищо все още не е ясно. Просто изпусна сигурна възможност с първия мандат и една безсмислена открита война с Гешев на когото можеше да отреже главата без много шум. Той реши да се хареса на ПП-ДБ и накара Габриел да обяви, че ще му иска оставката на преговори за правителство. Чиста глупост, която си обяснявам единствено с това, че Борисов се почувства сигурен и успял, защото наистина успя да се измъкне от три годишния клинч. По-голямата му грешка от тази е ще да подкрепи втори мандат на „Промяната“, за да пази депутатски имунитет и да клекне съвсем на американския мейнстрийм.

А до ентусиазираните антиджендъри и прочие фенове на Иван Гешев ще препоръчам да видят кой има полза от неговите действия. Миналата седмица „Промяната“ беше в полуразпад, а днес говори за конституционно мнозинство. Досега действията на Иван Гешев са само в интерес на най-неприятната фракция на българското представителство на демократическата пратия в американското посолство. Нищо, че ходи с вратовръзка на слончета. Гешев върна Асен Василев и Кирил Петков в играта за власт. Това е очевидно, според мен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ