БОМБА! Деси Атанасова разкри тайната жена, на която се е обадил Гешев: Това не ми се струва нормално!

десислава атанасова

Мистерията падна. Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова разкри коя е тайнствената жена, на която се е обадил Иван Гешев, за да попита наистина ли кандидат-премиерът Мария Габриел е казала, че първата задача на правосъдния й министър ще е да поиска отстраняването му.

Преди дни Гешев заяви: „След като в четвъртък номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел поиска оставката ми, се обадих на един политик, който считам за приятел – политик жена.

Тя ми каза: „Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път“. Тогава ми стана ясно, че това са го знаели много тесен кръг хора – „лицето Бойко Методиев Борисов и още един-двама“.

„На това заседание на парламентарната група чух както каза Габриел. И това стана пред всички медии. Аз бях жената, на която г-н Гешев се обади по телефона да попита вярно ли е, че г-жа Габриел е казала това пред нашата парламентарна група“, разкри Десислава Атанасова пред бТВ.

„На мен се обади“, уточни тя.

Попитана дали тя и Гешев са приятели, тя заяви: „Нашите отношения са институционални“.

„Аз като председател на най-голямата Парламентарна група (ПГ) в българския парламент е съвсем естествено да имаме комуникация. Познавам г-н Гешев повече от 10 години“, подчерта тя и припомни, че е била член на правната комисия в много парламенти.

„Г-н Гешев както и много други хора ми имат телефона, той е публичен“, уточни Атанасова. „Нашите отношения са институционални и служебни“, каза тя относно главния прокурор.

„Попитайте г-н Гешев защо има подобни възприятия спрямо мен, защото той ми звънна, не аз на него. Ние за рецепти за готвене не сме си говорили“, обясни тя.

„Не ми се струва нормално, но г-н Гешев може да ви отговори защо се е обадил на мен“, каза тя. По думите ѝ, тя не си спомня друг път той да ѝ се е обаждал, за да пита за решения за ПГ на ГЕРБ.

Попитана чия е била идеята да се иска отстраняването на Иван Гешев, тя посочи, че за всички е ясно, че никой не диктува на Мария Габриел какво да говори.

„Мария Габриел представи своите приоритети пред цялата ни парламентарна група. Нашата парламентарна група даде подкрепа на госпожа Габриел и мандат да преговаря с останалите. Получи нашата подкрепа включително и по темата за искането за освобождаването“, заяви Атанасова.

Мария Габриел си дава ясна сметка, че носи огромна отговорност. И не защото е кандидат за министър-председател на ГЕРБ, а защото ако не се реализира първият проучвателен мандат, след това почти изглежда невъзможна реализацията на втория и третия мандат, коментира още Десислава Атанасова.

„Съвсем вероятна е възможността да има шести предсрочни избори“, предупреди тя.

Атанасова подчерта, че Габриел ясно осъзнава отговорността, напускайки поста си. „В момента България няма европейски комисар“, припомни тя.

„ДБ са част от една коалиция, която ние свалихме с вот на недоверие и то за провал във финансовата политика. Не виждам как един министър, който те предлагат да бъде финансов, може да има не само нашето доверие, общественото доверие. Но сигурно можем да открием в техния състав на кабинет и експерти“, коментира още Атанасова.

„От тях очаквам да си осъществят желанието за предсрочни парламентарни избори. Всичко говори, че това за тях е цел номер едно“, каза Десислава Атанасова по адрес на ПП-ДБ.

По повод отказа на БСП да продължи разговорите си с ГЕРБ-СДС тя коментира: „Това пък беше толкова странно, на моменти забавно. Пълна липса на аргументи“.

„Затова ли се срещахме три пъти – заради сбъркан подход? Това е несериозно“, каза тя относно аргументите на Корнелия Нинова и допълни: „В последния час след срещата ни с г-жа Нинова нещо се промени – Enter ли, Delete ли…“

„Не сме говорили с никога за министерски кресла. Последният ни разговор с БСП беше онзи ден, в който ние ясно заявихме приоритетите, които бяха представени на всички“, припомни Атанасова.

„Ако не може да се постигне съгласие в първия мандат, то след това рискът е изключително голям за България, ние нямаме закон за държавния бюджет. През месец юли ние може да сме с нулево салдо като държава. Това зависи от правителство, което има ясни отговорности, ясни приоритети, ясен мандат. И лица, които да изпълняват тези политики“, предупреди тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ