БГ абсурди, родители реват с глас: Шофьор уби 17-годишен младеж и отърва затвора

тошко справедливост

Апелативният съд в Пловдив ще произнесе до 1 месец нова присъда за шофьор, причинил тежка катастрофа, при която загина 17-годишен младеж. Виновният водач е осъден на 3 години условно от Хасковския окръжен съд, но наказанието е обжалвано от близките на загиналия пред по-горната инстанция, съобщава Plovdiv24.bg.

Почерненото семейство, заедно с роднини на други загинали при катастрофи, протестираха пред Съдебната палата в Пловдив преди разглеждането на делото за наказанието на виновника за смъртта на 17-годишния Ангел Морунов.

Тежкият инцидент става на 30 август 2020 г. на третокласния път от село Лозен към Любимец. 35-годишният тогава Георги Йорданов пътувал с други хора с буса си към града. Около 21 часа спира почти напречно на шосето, изгася светлините и двигателя на форда и с приятелите си отиват в полето да търсят таралежи.

По същото време по пътя се движел с мотоциклета си 17-годишният неправоспособен водач. Младежът отивал на среща с приятелката си. В тъмното не видял спрелия бус и се ударил челно. Издъхнал два часа по-късно.

Шофьорът на микробуса Георги Йорданов имал множество нарушения на пътя. До инцидента натрупал 49 нарушения, а след това направил още 28. Въпреки това, дори след катастрофата, Йорданов не е бил задържан, нито пък му е била взета книжката.

Магистратите от Апелативния съд днес постановиха временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство, което трябва да се изпълни от Областната дирекция на МВР – Хасково.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ