Две циганчета удавиха нарочно дете и после излъгаха, че..

romi

Две деца са удавили свой братовчед в река Дунав в Свищов, съобщава „Труд“.

Трагедията се разиграла преди около седмица. В злополучния ден три момчета от ромски произход на възраст между 15 и 17 години решили в лятната жега да се разхладят в реката. Едното от хлапетата обаче се страхувало от водата и не искало да се къпе.

Братовчедите му обаче решили да го научат да плува, хванали го за ръцете и насила го потопили във водата. Момчето се изплашило и захванало да се дърпа към брега. Другите двама обаче го държали здраво и не го пуснали. Единият от братовчедите дори на четири пъти му натискал главата във водата, докато потърпевшото дете се удавило.

Веднага след това виновниците за смъртта му, зарязали тялото в реката и се прибрали като заявили, че не знаят къде е изчезналият им родственик. Обезпокоените родители подали сигнал в полицията, че синът им е изчезнал. Детето било обявено за издирване и в Гранична полиция в Свищов било образувано досъдебно производство по случая. Междувременно след два дни местен рибар се натъкнал на безжизненото тяло на момчето.

Криминалисти от Полицейското управление се усъмнили в невинността на другите две хлапета и започнали усилено разследване. При разпитите едното момче направило пълни самопризнания и разказало как се стигнало до фаталния край. След разкритията, досъдебното производство било преобразувано в следствено дело. Работата по него се ръководи от Окръжната прокуратура във Велико Търново.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ