България трепери! Най-жестоките убийци в страната са пуснати на свобода

payimage-407229

Черногорският наркобос Будимир Куйович е излежал 16-годишната си присъда за трафик на близо 60 кг хероин и вече е свободен гражданин. Това съобщиха от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” към правосъдното ведомство пред „Телеграф”. Той е бил пуснат от затвора още през пролетта на миналата година.

Докато излежаваше наказанието си на по-лек режим в затворническо общежитие, Куйович дори бе хванат по време на отпуск да кара с шофьорска книжка менте на автомагистрала „Тракия” през 2019 г. След този случай той отново бе преместен в Централния софийски затвор, където доизлежа остатъка от наказанието.

Кратко

Преди броени месеци пък свободата е вкусил и друг представител на родния ъндърграунд от близкото минало – Йосиф Йосифов-Костинбродския. Въпреки тежките обвинения в ръководене на банда за мокри поръчки и отвличане Йоско бе вкаран зад решетките за изнудване.

В началото на 2021 г. той бе заловен в Гърция, където се укриваше и бе предаден на родните власти, за да изтърпи наказание от около година затвор. Към него се прибави и 3-годишна условна присъда за кражба на товарен автомобил, в рамките на чийто изпитателен срок Костинбродския отново сгазил лука.

Жестоко

Осъденият за жестокото тройно убийство в жк „Гео Милев” Димитър Кънчев на практика също е свободен. В момента той е с мярка „пробация”, която изтича следващата година, съобщават от ГДИН. През далечната 1997 г. Димитър бе арестуван и обвинен, че е застрелял баща си Николай, втората му съпруга Миглена и че е заклал 4-годишното си братче в семейното жилище в столичния квартал. Мотив за убийството – скандал за пари с Кънчев-старши.

Младежът залитал по хазарт и често посягал на семейните пари, твърдеше тогава обвинението. Разследването и процесът на това зверство продължиха цели 18 години. След като Кънчев бе оправдаван неколкократно, едва през 2014 г. състав на ВКС го осъди окончателно на 16 години затвор. От тях се приспаднаха месеците му на престой в ареста.

Катастрофа

Таксиметровият шофьор Михаил Куртев, който пиян помете 12 души на спирка на градския транспорт на „Цариградско шосе” в столицата, също вече се радва на свободата. При катастрофата през лятото на 2013 г. Куртев уби млада жена – Станислава Асенова, и 6- годишната Ели. Преди да се вреже в спирката, Михаил хвърчал със 100 км/ч по шосето. Експертизата доказа, че той е бил с 1,5 промила алкохол в кръвта. Процесът протече по бързата процедура, тъй като Куртев се призна за виновен и така си осигури по-лека присъда. Тя е изтекла в края на 2021 г. Освен затвор таксиджията бе лишен да управлява МПС за 12 години. Така скоро той отново може да седне зад волана.

Боксьора, Рамбо и Прокопи от „Наглите“ – скоро сред обществото

Други двама убийци – Тихомир Георгиев-Тишо Боксьора и Ивайло Иванов-Рамбо, скоро също ще се движат сред обществото, сочи справката на ГДИН. Очаква се присъдата на Боксьора да изтече през 2030 г. Той бе осъден на 15 години килия за убийството на Емил Черния. Подведен е под отговорност и за ръководене на наказателна бригада. През септември 2027 г. на свобода ще излезе и Рамбо. Той излежава 17-годишна присъда за убийството на жената, с която живял на семейни начала. Разследването доказа, че Капка Атанасова е била удушена. Трупът й бе открит в кофа за боклук в жк „Разсадника”. Тялото бе мумифицирано. Оказа се, че Иванов е живял с тялото месеци наред, а когато миризмата от разлагащата се плът станала непоносима, го скрил в мазето, а накрая го изхвърлил в боклука. През август 2026 г. пък ще изтече наказанието на Прокопи Прокопиев от бандата за отвличане „Наглите“. Всички те могат да поискат и условно предсрочно освобождаване от съда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ