Шокиращи разкрития за убиецa на Ани и Явор: Майка му почина. Мислил да стане музикант

адриан антонов

Амбициозни планове за бъдещето на Адриан Антонов, който причини тежката катастрофа на бул. “Сливница”, е имала майка му, която починала преди години от рак на матката. В момента младежът живее с баща си Марио и втората му съпруга Таня.

Жената записала сина си на цигулка, както и на немски език, защото искала да продължи да учи в немската гимназия. Близки на семейството споделят, че тя била диагностицирана с рак, което преобърнало живота на фамилията. Впуснала се в дългогодишна битка с болестта. Пиела хапчета, ежеседмично ходела и в болница. Това продължило седем години, но накрая починала.

“Момчето остана без нея на 7-8 години – разказва пред “24 часа – 168 истории” леля му Рени Миланова. – Започна да получава пенсия като сирак без един родител. Болката ни тогава беше голяма. Страдахме много. Марио (бащата на Адриан – бел. ред.) също не беше на себе си, но се зарече, че ще отгледа детето и ще го възпита като добър човек. Малкият израсна с болката от загубата на майка си. Все пак беше на възраст, на която я познаваше добре, привърза се и осъзнаваше какво се случва. Често говореше за нея след погребението. Споделяше, че му липсва. Той не е като другите младежи на годините му. Наложи се да порасне много по-рано, защото се сблъска с тежки моменти. Сякаш тъкмо се възстанови от тази трагедия с най-близкия му човек и я преживя, а сега го връхлетя друго. Боли ни за него, но и за починалите деца. Адриан не е човек, който би навредил някому целенасочено, защото знае какво е истинска болка. Той е чистосърдечно и изстрадало дете.”

Лелята допълва, че Антонов е израснал в “Божия църква в България” и е възпитан по християнски. Общността там го приела като свой и го подкрепяла безрезервно. Той оставил впечатление у пастора и останалите членове като добър и възпитан. Рецитирал части от Библията и помагал с физическата работа. Свирел и на китара.

“Музиката е в кръвта му – разказва братовчед му Марио. – От малък се занимаваше с това. Искаше да продължи и професионално. Със сигурност щеше да успее, защото е много музикален. За разлика от другите деца, които често пъти изпълняват волята на родителите си, Адриан сам прояви желание. Откри, че китарата го влече повече от цигулката.”

В същото време, докато младежът упорито мълчи в ареста, близките на загиналите Ани и Явор искат най-тежката присъда за него. Според тях задържаният е бил невнимателен, а това, че е млад шофьор, по никакъв начин не го оправдава. Вече няколко дни подред се провежда и протест на кръстовището на булевард “Сливница” и улица “Русе” в София. Хората се събират с искане за справедливост и за промяна след поредната катастрофа, отнела два човешки живота. Желаят спешни мерки срещу войната на пътя, за да няма други инциденти.

Според прокуратурата Адриан е трябвало да намали, приближавайки пешеходна пътека, но не го е направил. Експертиза сочи, че е карал с двойно над позволените 50 км/ч. Адвокатът му Димитър Марковски казва, че младежът се е прибирал към дома си и е бързал да остави приятелката си. Според защитника на мястото имало и друга кола, която може да е попречила на шофьора да види, че има пешеходци. До момента изготвената експертиза е изследвала каква е видимостта на клиента му, но не и каква е била тази на пресичащите в района.

Пред магистратите Антонов беше лаконичен: “Искам да изкажа съболезнования на двете семейства. Искам да кажа, че съжалявам”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ