Окончателно решиха съдбата на Емили Тротинетката: Моля ви, гадно е. Само не в ареста…

емили тротинетката

„Обещавам тук пред вас, че наистина съм решила – няма да припаря до такива неща. Няма да се снимам в клипове, не ме интересува кой какво ще ме кара. Няма да се събирам с хора, които са странни. Осъзнавам грешката си, гадно е, не трябваше да го правя. Моля ви, сложете ми каквато и да е мярка, само не най-тежката. В ареста ме третират като мъж. Ако сте добри хора, моля да ме съдите справедливо и да потвърдите гаранцията.“ Това каза в Пловдивския окръжен съд Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката. Прокуратурата протестира мярката за неотклонение на транссексуалната инфлуенсърка, която беше променена на гаранция в размер на 1500 лв. на 11 май, предава 24 часа.

Емили беше задържана на 5 април заедно с Петко Караилиев-Чеченеца и Тодор Чалъков-Куката. Те са разследвани за хулиганство, след като заснеха видео как водят с колан на врата като куче момче със специални потребности в пловдивски мол.

“Не мога да се съглася с направените изводи от Районния съд, който, без да сочи нови обстоятелства, просто прави изводи, че не са налице опасност да извърши престъпление или да се укрие. Това представлява една декларация, която не е мотивирана с никакви доказателства”, заяви прокурор Светлозар Чераджийски. Според него Районният съд просто е направил ревизия на мярката за неотклонение.

Служебната защитничка на Даниел Йорданов адвокат Анелия Райчева посочи, че клиентът ѝ просто е участвал в клипа. Освен Тротинетката, Чеченеца и Куката, като обвиняем по делото вече е привлечен и Стоян Карапалов, който е един от организаторите на заснемането на видеото, а пък е с най-леката мярка за неотклонение “подписка”.

“Във вторник бях на посещение в ареста и по ръцете на Йорданов имаше следи, опитал е да се самонарани, а съкилийниците му помогнали”, заяви адвокатката и поиска Емили да бъде пусната на свобода.

След съвещание съдебният състав, начело с магистрата Станислава Бозева, потвърди гаранцията на Емили. Близките ѝ вече са платили 1500-те лв. и тя ще излезе от ареста.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ