Мрежата гърми! Министър на Радев хвана Мирчев в крачка: Жалко е! Защо не каза цялата истина?!

ивайло мирчев

В лют спор влязоха депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев и министърът на отбраната Димитър Стоянов заради изпращане на оръжие за Украйна, предава Блиц. Напрежението тръгна от вчерашното изслушване на министъра пред ресорната парламентарна комисия.

Веднага след това Мирчев пренесе спора в социаланта мрежа фейсбук. Депутатът от ПП-ДБ прикрепи и видео от изказването на Стоянов.

„Г-н министър, от месеци циркулира информация, която между другото не е отречена нито от американска, нито от българска страна, за възможността България да използва определена сума от няколкостотин милиона долара за покупка на американско военно оборудване при определени условия – ако ние предоставим на Украйна стара съветска техника. В каква степен и какви действия предприема Министерството на отбраната“, пита Мирчев.

Часове по-късно министърът цитира статуса на Мирчев и коментира:

„Защо ли г-н Мирчев е пуснал само изрезки от проведения диспут в комисията по отбрана? Защо не изкара цялата истина? Защото е неудобна? Манипулираното изрязано представяне на проведения разговор е жалко! С лъжа и манипулации не се управлява“.

По-късно Стоянов публикува свое видео от изказването си в комисията:

„В едно ваше интервю на 27.03. казвате, че предложението на американското правителство е за 270 млн. Казвате: „За съжаление, сме се отказали и ще останем със старите съветски железа“. Първо да ви кажа, че няма да останем със старите съветски железа. Министерството на отбраната работи усърдно в посока модернизация на Българската армия“, казва Стоянов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ