Нинова недоволна, беснее от трибуната: Едва ли такъв абсурд се е случвал в българския парламент…

корнелия нинова

ГЕРБ призна, че ще приеме противоконституционен закон и че Крум Зарков е подчинил парламента и съдебната система, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите за промени в Закона за съдебната власт.

„Признавате пред цяла България, че един министър, и то служебен, се е противопоставил на професионализма в съдебната система и е принудил Народното събрание да приеме противоконституционен закон. Това казахте току-що. Разбирате ли за какво става дума? Това е тотален удар върху институциите в България, признат от първата политическа сила“, настоя Нинова.

„Българското Народно събрание за първи път призна, от първата политическа сила, че ще приеме противоконституционен закон, че един служебен министър е подчинил Народното събрание и съдебната система с политическа целесъобразност и без грам право в тези закони. Едва ли такъв абсурд се е случвал в българския парламент, откакто той съществува“, посочи председателят на БСП.

По думите на Нинова позицията на БСП е, че трябва да има съдебна реформа, но професионална, не политическа.

„Съдебна реформа, която цели бърз и справедлив процес и ефективни присъди за бандитите, а не политическо овладяване на прокуратурата“, заяви тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ