,,Пускат убиецa на известния музикант Ники от NI.co, липсвал на роднини“: Майка му зова народа да…

maikata-zaginaliia-nico-ubietsat-mu-270

„Преди 4 часа българското правосъдие и в частност Окръжен съд – Стара Загора прецени, че убиецът на моето единствено дете- Николай Николов- NI. co, заслужава да бъде осъден условно и да бъде освободен от ареста незабавно и без изчакване на окончателната му присъда“. Това написа в личния си профил във Фейсбук майката на загиналия китарист Мариела Николова, директор на Френска езикова гимназия в Пловдив, предава TrafficNews.

Припомняме, че Николай Николов загина при тежка катастрофа в Прохода на Републиката през 2018г. 28-годишният мъж е пътувал заедно с музиканта Павел Дюлгерски към Русе, където са щели да изнесат концерт. Лекият автомобил се врязал в автовоз, управляван от чуждестранен гражданин. Николов загинал на място. Шофьорът на превозното средстово бе арестуван пет години след трагедията. Това се случи в началото на месец февруари, когато Мехмет Калисал бе подведен под наказателна отговорност за тежко престъпление и срещу него започва наказателно производство.

„Заминава си по живо по здраво за Турция. При жена си и двете си деца. Те имали остра нужда от него. Липсвал на жена си. Големият му син се провалил на университетски изпит, защото много се притеснявал за баща си. Същият онзи човек, който преди почти вече 5 немислими години отне живота на две млади български момчета с искрящи очи и с мечти за музика и любов“, написа още майката на Николай.

„5 години се нагледахме на протакане, долно шикалкавене, лъжливи експертизи и върховен цинизъм. Твърдя го не като скърбяща майка, а по волята на съдбата в качеството ми на пряк потърпевш и свидетел на българските извратени съдебни практики. Боже, пази децата на България, защото техният живот за държавата им мащеха не струва пукната пара.

Няма смисъл от лайкове. Който може да споделя и да коментира! Копнея всички здравомислещи и можещи да ходят хора да подкрепим майките, борещи се за промени в законодателството, така че убийците на пътя да получават ефективни, а не хвърлящи прах в очите условни присъди. Те вече не се борят за своите деца, а за Вашите!“, заключи Мариела Николова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ