Мистерията с трупа, изплувал край вълнолома във Варна, се заплита! Това тялото на Люса ли е?! (ВИДЕО)

люса

Вече седмица няма следа от 21-годишно момиче, видяно за последно в центъра на Варна, предава Блиц.

Люса Полякова слиза със своя приятелка на автобусна спирка рано сутринта на 12 май, казват си чао, след което тя мистериозно изчезва.

Нощта преди това тя и приятелката й прекарали в необитаема къща в района на варненския квартал „Виница“, където от време на време се събирали с компания.

Около 5 сутринта Люса пришпорила дружката си да тръгват към града, „за да няма проблеми“ в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, където живеела през последната година. Под проблеми се има предвид, че за пребиваването в приюта се спазват определени правила.

„Зачудих се от това бързане, понеже беше много рано, а в предишни случаи сме тръгвали по-късно. Качихме се на автобус №31 и слязохме на спирката срещу училище „Димчо Дебелянов“ – тя така пожела, което също ме изненада леко, защото винаги сме слизали на спирката на Младежкия дом. Оттам си хващахме 20-ката, аз се прибирах вкъщи, а тя в приюта“, разказва пред репортер приятелката на изчезналото момиче, чието име ще упоменем само с инициала А.

Уговорката на двете момичета била да поспят няколко часа и да се видят пак през деня. А. оставила телефонния си апарат на Люса, за да слуша музика, понеже не разполагала със свой.

Изходящите обаждания били спрени, затова се разбрали по някое време Люса да отиде направо до дома на А. и да звънне на домофона. След като минали няколко часа, А. решила да ѝ позвъни, но чула „Разговорът не може да бъде осъществен“.

Животът на 21-годишното момиче преди изчезването му е разноцветен, но за жалост, само в тъмната гама.

Няма спомени за биологичните си родители, които са я изоставили още като пеленаче. Бащата е бил алкохолик и е вече покойник – удавил се в морето преди няколко години, а майка й е настанена в специализирано заведение, тъй като е с шизофренно разстройство.

Взели я приемни родители, но след смъртта на жената, която страдала от онкологично заболяване, мъжът започнал да се държи зле с нея. За назидание дори я бил закачил за теглича на автомобил и я влачил – това разказва самата тя пред камерата на колегите от TheSite24.net, които потърсила за помощ през ноември миналата година.

Споделя, че след приемните си родители е минала през домовете „Гаврош“ и „Надежда“, а след това я преместили в Центъра за настаняване от семеен тип „Изгрев“.

Забременява и ражда на 16 години. С бащата на детето имали травмираща за нея връзка, той не се грижел нито за нея, нито за новороденото и Люса се принудила да остави бебето за осиновяване.

Добри хора се опитали да й помогнат да си стъпи на краката. Намирали й работа за по няколко часа, била ангажирана и в социалната чайна. В един момент не успявала да си плаща наема на квартирата и се озовала в приюта за настаняване на бездомни и социално слаби.

Психическото ѝ състояние се влошило, стигнало се дотам, че направила три опита за самоубийство. Веднага след тях се свързала с колегите от TheSite24.net, за да разкаже за тежкия си живот и да отправи зов за помощ.

През последните месеци Люса предимно била в компанията на няколко души от приюта, техни приятели, както и А. Близки на изчезналото момиче разказаха пред медията, че тя била „луда глава“ и имала промени в настроението.

Не било рядкост да избухне. Те отдават тези явления на употребата на психотропни вещества.

Обстоятелствата в дните преди изчезването на Люса са показателни и плашещи. Само два-три дни преди това тя излязла от психиатрично отделение, където била приета по линия на наркологията, споделя нейна близка, която години наред се е опитвала да я крепи в живота.

Тя каза, че на хора от приюта им направило впечатление, че е неадекватна, и се обадили на 112, а линейка я откарала в болницата. Дни преди това буйствала – строшила огледало и жестоко си нарязала ръцете.

След като излязла от болницата, Люса споделила на А., че е влюбена в момче от общата им компания, но то не откликвало на чувствата й, защото имало приятелка. „Мисля, че това я тормозеше, имаше депресивен момент, но не мисля, че чак до такава степен, че да си причини нещо лошо…“, казва А. пред репортер.

В същия ден, в който Люса изчезва, минувачи забелязват тяло на жена в района на вълнолома. Поради силното вълнение на 12 май морето го поглъща и компетентните служби не успяват да го извадят на брега.

Към момента самоличността на жертвата не е установена, но за жалост, обективни находки зловещо подсказват, че това може да е Люса. По описанието, което нейната приятелка А. даде, тя е била облечена в тъмни дрехи и е носела зелен елек, тип грейка. На мястото е открита идентична грейка, която впоследствие с голям процент сигурност беше разпозната от А.

„Още на същия ден, колкото и да не ми се искаше, се усъмних, че може и да е тя… Ние се разделихме към 6 и нещо сутринта, а тялото е забелязано в 8 и нещо.

Но просто не мога да повярвам, че е тя. Или, ако е тя, че е посегнала на живота си. По-скоро може да е паднала във водата…“, коментира А.

От вчера Люса е обявена официално за издирване. Предстои да бъдат извършени действия по установяване на телефонния апарат, който не е бил открит на място. Люса е имала навика да го носи в задния си джоб, но според приятелката й А. в конкретния ден е била облечена с клин и не е имала джобове.

На практика до голяма степен службите са с вързани ръце до момента, в който не изплува тялото на удавницата с неустановена засега самоличност. Люса има характерни белези – татуировки с имена на двете ръце, сърце над лявата гръд, както и пиърсинг на лявата вежда и под долната устна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ