Трагедията е огромна! Трупът на туриста, паднал от скалите на Лакатник, се оказа на 21-г. младеж

payimage-25267

21-годишен младеж е загиналият след падане от 120-метрови скали в района на Кръста на село Гара Лакатник, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Вчера около 18.23 часа в Районното полицейско управление в Своге е подаден сигнал, че край туристическата пътека в землището на село Миланово е открито тяло.

На място веднага е изпратен полицейски екип, който е установил, че трупът на младежа е в короната на дърво край туристическата пътека. Наложило се е да бъде повикан и екип на Планинската спасителна служба. Петима служители на отряд „Лакатник“ са успели да свалят тялото, което е транспортирано в Съдебна медицина за аутопсия.

При извършения оглед на скалите, намиращи се на около 120 метра височина непосредствено над загиналия, са открити негови лични вещи.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

За съжаление това не е първият инцидент с фатален край на скалите край Лакатник за последните години, тъй като има много млади хора, които се качват там след употреба на алкохол, разказват местните.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ