КРАЙ! На първо четене: До 20 години затвор за пиян или дрогиран шофьор, убил човек на пътя

payimage-585408

От 15 до 20 години затвор грозят шофьорите, убили човек и са дрогирани или с над 2 промила алкохол в кръвта. За каращите с по-малко промили остава сегашното положение. Освен затвора е предвидена и конфискация на превозното средство. Същото наказание грози и водачите, които убият човек, докато шофират с повече от 50 км/ч над ограничението.

Това са част от промените в Наказателния кодекс, който депутатите приеха на първо четене със 167 гласа „за“ в пленарна зала днес.

Промените, входирани от БСП, предвиждат конфискуване на автомобила на всеки с наличие на алкохол в кръвта над 1,2 промила или след употреба на наркотици. Ще се конфискува и когато с превозното средство е причинена смърт на едно или повече лица, дори когато колата не е собственост на шофьора.

Депутатите обаче разкритикуваха предложените от БСП поправки, предава Лупа. Петър Кьосев от „Продължава промяната“ посочи, че най-разумно е да бъде съставена работна група, в която да могат да бъдат обсъдени всички законопроекти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ