МИСТЕРИЯ! 76-г. жена е премазана и влачена метри в София. Роднини: Лекари казаха, невъзможно е…

роднини

76-годишна жена беше намерена вчера сутринта от случайни минувачи в безпомощно състояние в столичния квартал „Люлин“.

Първо пред bTV семейството на пострадалата разказа, че имат съмнения, че тя не е пребита, а е блъсната на пътя.

Жената е намерена на 18 май около 9:40 часа сутринта. Случайни граждани подават сигнал в Спешна помощ и в полицията за жена с обезобразено лице на пътя.

Близките и предполагат, че възрастната жена е била блъсната от бус или камион, който я е влачил няколко метра, след което шофьорът е избягал.

Инцидентът е станал вчера сутринта, докато Иванка Илиева се е прибирала от болницата към дома си. ЬТѴ разполага и с кадри от инцидента, но на тях липсват 20 секунди.

Случаят се разследва от екипи на 9-то Районно управление, които проверяват всички възможни версии.

Пострадалата жена е настанена в болница с две счупени ребра, множество рани по главата и травми по цялото тяло. Семейството й призовава за помощ евентуални свидетели на случилото се или собственици на записи от камери в района.

„Искам нашата майка да се възстанови по най-бързия начин, но искам ако някой е виновен за това престъпление, да бъде издирен и да си получи заслуженото. Надявам се, ако някой разполага с видеозапис, да бъде така добър да го предостави на полицията“, каза Таня Петкова, дъщеря на пострадалата.

Тя добави, че съседи са казали, че са намерили телефона, обувките, чантата, а локвата с кръв е на поне 30 метра. „Самите доктори ни казаха, че не е възможно от едно падане да се получи това нещо, понеже травмите са много“, каза Георги Илиев, син на пострадалата.

В социалните мрежи очевидци са се свързали със семейството.

„Сигнал от момиче, което казва, че нейният приятел, минавайки е забелязал, че камион бута възрастна жена и не спира, тръгва си“, добави Георги Илиев.

В района има още няколко частни камери, които биха помогнали на разследващите полицаи.

„Ако наистина той я е бутнал и я е влачил, разбрал е или може да не е, но ако е разбрал какво се случва и си тръгва – това не е човек“, добави той.

Полицията разследва всички версии за инцидента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ