Почерня от полиция в Бургас: Млад шофьор натъпка бежанци като сардини в джип, а после…

джип полиция

Каналджията, който днес сътвори инфарктна гонка по бургаските улици, току-що бе задържан, предава Флагман.бг. Това е 26-годишен мъж от пакистански произход. Той е превозвал в черен джип „Мерцедес“ 8 млади мъже, самоопределящи се за сирийски граждани.

Около 13:20 часа днес шофьорът на джипа с благоевградска регистрация не се подчини на стоп палка и тръгна с висока скорост да бяга от бургаските полицаи. Цяло чудо е, че не се стигна до сериозен инцидент, защото по това време валеше проливен дъжд, а пътната настилка бе мокра.

До момента е установено, че бежанците са преминали пеша КПП-то до кв. Крайморие, след което са натоварени на черния джип. Поне това са обяснили самите мигранти. Версията им обаче е много съмнителна и предстои да бъде проверена.

В същото време са получени десетки сигнали, че при акцията днес са създадени сериозни предпоставки за ПТП.

Градските полицейски патрули, които трябва да бдят за сигурността в Бургас, са ангажирани с несвойствените дейности по залавянето на мигранти – нещо, което би следвало да е работа на Гранична полиция или дори армията.

Недопустимо е до центъра на града да се допускат мигранти и сформират гонки. Стотиците случаи в последните две години показват, че подходът, който сега се използва дали заради корупция или некадърност – не работи. Целият поток от бежанци влиза директно в Бургас, след което вече се превръща в проблем на районните управления и гражданите.

Днес, например, в опит да преследва джипът, полицейски патрул е шофирал в насрещното в района на „Билла“, цяло чудо е, че не се е стигнало до нещо по-сериозно, съобщават очевидци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ