Обрат! Слави се развилня, обяви се срещу проектокабинета „Габриел“: Искаме експертен кабинет

payimage-567838

Проектокабинетът на бившия вече евродепутат Мария Габриел по всяка вероятност ще получи в парламента само подкрепата на ГЕРБ-СДС и ДПС. След като БСП и „ПП-ДБ“ се обявиха срещу правителство с мандата на първата политическа сила, същото направи и Слави Трифонов и така шансът България да има скоро правителство съвсем се стопиха.

“Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет с първи мандат, написа снощи шоуменът-политик във Фейсбук.

„Миналата седмица обещах “Има такъв народ” да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям – експертен кабинет, без партийни лидери“, припомня Дългият.

„От тогава до днес никой не проведе разговор по същество с “Има такъв народ”. Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен“, добавя той.

„Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип. Затова “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат. Продължавам да смятам, че страната се нуждае от редовно правителство и продължавам да смятам, че то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тясно партийни интереси и да надделее интересът на България“, пише Слави Трифонов в социалната мрежа.

Номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел връща първия мандат за съставяне на правителство. Точно в 15:00 часа ще научим и проектосъстава на експертния кабинет, съобщава Нова телевизия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ