Жесток удар за легендарната Ласка Минчева! Дъщеря ѝ почина, не можа да се пребори с…

Ласка Минчева

Почина дъщерята на Ласка Минчева – Вихра Смилова. Припомняме, че знаменитата режисьорка от БНТ Ласка Минчева изживяваше в последните месеци голяма драма. Тя е пенсионерка и е незряща, а 51-годишната ѝ дъщеря Вихра Смилова бе с тежко онкологично заболяване с разсейки, а неотдавна е преживя инсулт и дясната ѝ половина е неподвижна. Ласка Минчева бе отчаяна, защото нямаше средства за лечение на детето си.

За да се подложи на лечение в Куба, каквото доктори препоръчали, били необходими около 3000 лв. на месец.

Зов за помощ отправи преди седмица във „Фейсбук“ Любен Дилов, който е близък приятел на Вихра. „Нашата слънчева колежка и приятелка Вихра Смилова, която стотици пъти ни е помагала през годините, сега самата има нужда от помощ. Тя се бори сърцато с изключително тежко заболяване и за майка ѝ – също любима наша колежка – Ласка Минчева е непосилно да се справи сама с постоянно нарастващите разходи. Отделете каквото можете от сърце”, призова Дилов тогава.

Вихра също дълго време е работила за БНТ, израснала е в коридорите на телевизията покрай майка си. Тя бе и асистентка на Иван Гарелов.

„Вихра е едно дете на БНТ, израсла е там и заслужава цялото внимание и уважение за това нещо. Както и нейната майка”, коментира преди дни Гарелов.

Ласка Минчева стои зад телевизионни класики на БНТ като “Мелодия на годината”, “Златния Орфей”, “Ален мак”, новогодишните програми на БНТ. Тя и дъщеря ѝ живееха съвсем сами.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ