ПО СПЕШНОСТ: Спешна среща в централата на ГЕРБ Борисов – решава съдбата на първия мандат

payimage-583382

Спешна среща се провежда в този час в централата на партия ГЕРБ, предава ПИК. Лидерът Бойко Борисов и колегите му решават какво да направи Мария Габриел с първия мандат.

Припомняме, че до вчера беше сигурно, че доскорошната еврокомисарка ще върне мандата на Румен Радев изпълнен, като в проектокабинета ще фигурират експерти. Очакваше се такъв кабинет да бъде подкрепен от ДПС и ИТН.

През последните часове обаче в ГЕРБ надделява нов вариант – Мария Габриел да върне мандата празен, а партията да подкрепи правителство с мандата на ППДБ. Отсега дори се говори, че Габриел ще е вице на акад. Денков, като има идея дори за ротация на премиерския пост.

В централата на ГЕРБ от рано сутринта е лидерът Бойко Борисов, а един от последните пристигнали е председателят на Народното събрание Росен Желязков. След него дойде и Тома Биков, който на въпрос на ПИК заяви, че не знае каква е съдбата на първия мандат. „Дойдох, за да пия кафе“, каза пред медията той.

Тази сутрин Борисов ще вземе и окончателното решение. Въпреки че Мария Габриел твърдеше пред медиите, че ще отиде при Радев с проектокабинет, твърде вероятно е тя да се окаже похабена и да се е разделила с еврокомисарския пост, за да стане вице на акад. Николай Денков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ