Зверство! 33-г. мъж преби до смърт едномесечното си бебе, дразнил го плача. Съдът го попиля

Линейка, Полиция

Окръжният съд в Стара Загора осъди на 20 години затвор, при първоначален „строг режим“, 33-годишен мъж, убил едномесечно бебе. Това съобщават на официалния сайт на институцията.

На 31 август 2021 година той е бил задържан по обвинение, че умишлено е умъртвил рождения си малолетен син – бебе на един месец. Деянието е извършено в старозагорското село Хрищени. Подсъдимият извършил престъпното деяние, след като няколко дни бил под влияние на алкохол и наркотици.

Подразнен от плача на новороденото, мъжът му нанесъл множество удари с юмрук и го хвърлил на земята. Бебето починало в резултат на причинена черепно-мозъчна травма.

Съдът посочва, че действията са извършени спрямо лице, което се е намирало в безпомощно състояние, с особена жестокост и в условията на опасен рецидив.

Присъдата може да се протестира и обжалва в 15 дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив, уточняват от съдебната палата в Стара Загора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ