ИЗВЪНРЕДНО! Внесено е второ предложение за освобождаване на Гешев от членове на Прокурорската колегия

payimage-585973

Във ВСС постъпи второ предложение от членове на Прокурорската колегия на ВСС за освобождаване от длъжност на Иван Гешев – главен прокурор на Република България.

„На 22 май 2023 г. в деловодството на Висшия съдебен съвет е депозирано второ предложение от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за установяване на основание за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“. Посочват се действия, които накърняват престижа на съдебната власт – чл. 129, ал. 3, т. 5, предложение последно от Конституцията на Република България. Уточнява се, че той демонстрира поведение, което е в противоречие с въведените стандарти в Кодекса за етично поведение на българските магистрати, което е институционално задължение за тях, както при упражняване на професионалната им дейност, така и в личния живот“, се казва в съобщението.

Предлага се Пленумът на ВСС да предложи на Президента на Република България предсрочното освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“, предава Нова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ