Прокуратурата изненада Сарафов с ревизия, той побесня: Недопустим служебен натиск!

payimage-582028

В отворено писмо до заместник главния прокурор Даниела Машева Борислав Сарафов, който също е заместник главен прокурор и ръководител на националното следствие, остро възразява срещу разпоредената ревизия на дейността му и заявява, че вижда в това натиск заради изразената от него позиция по отношение на обвинител №1 Иван Гешев.

Писмото е до Машева, защото тя в момента замества Иван Гешев, който е в отпуск. Ревизията е за периода от началото на годината досега и Сарафов е бил уведомен в понеделник.

Тъй като директорът на националното следствие вижда съвпадение на момента на ревизията и на публичните атаки на Иван Гешев срещу него, той пита Даниела Машева сама ли е решила да я назначи или ѝ е било разпоредено от намиращия се по това време в отпуск обвинител №1, както и какво е провокирало ревизия на работата му на шестата година от избирането му за директор на Националната следствена служба.

„Разпоредената от Вас именно в този момент ревизия оставя в мен дълбокото убеждение, че върху мен се упражнява недопустим служебен натиск заради изразената от мен принципна позиция, явно засегнала силно личността на г-н Гешев. Считам за абсолютно недопустимо да използвате ресурсите на институцията за оправдаване на неговите действия и в защита на персоналните му интереси“, пише в отвореното писмо Борислав Сарафов.

Според него действията на Даниела Машева, както и начинът и моментът, в който са предприети те, ясно показвали на всички прокурори и следователи в страната, а и на цялата общественост, че главният прокурор Иван Гешев е готов да използва и нея, и прокуратурата като инструмент в опит да се разправи с неудобните му.

„Очаквам Вашите отговори! Дължите ги не толкова на мен, колкото на всички колеги прокурори и следователи, както и на цялото българско общество“, завършва отвореното писмо на Борислав Сарафов, разпространено чрез БТА.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ