Намериха милиони в ръцете на сестрата и жената на Копринков, съветника на Радев! Оставка или…

7 Dni Bulgaria24.05.2023
1

Роднините на президентския съветник Николай Копринков просперират, пише Bird.bg. Сестра му Мария е натрупала капитал от над 1,4 милиона лева от сделки с недвижими имоти. Тя продава пустеещ парцел край с. Труд на цена като за първа линия на морето и купува апартамент в луксозната сграда „Диамант” на „Артекс” в София на цена като квартира в с. Труд.

Съпругата на Копринков – Теодора, също е активна в бизнеса. Миналата седмица тя придобива дяловете във фирма, собственост на майка му и сестра му. Малко преди това фирмата е получила разрешително за строеж на къща с РЗП 441.22 кв.м. в имот с площ 800 кв.м. в района на Панчарево, София.

От изданието припомнят и кой е Николай Копринков – секретар по вътрешните политики на президента Румен Радев. Той е свързван медийно с не един корупционен скандал. Неотдавна гражданско сдружение БОЕЦ подаде срещу него сигнал за корупция и злоупотреба с власт. Според сигнала Копринков оказвал натиск върху бившия областния управител Иван Кючуков за реализиране на продажбата държавен имот на силно занижена цена. Кючуков отказал да изпълни „поръчението” на Копринков, но след като е сменен, сделката е финализирана с подписа на следващия областен управител. На съветника е приписвана ключова роля при назначенията на служебни министри и други висши държавни чиновници.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ