Нещо страшно се случи след спирането на Търговския регистър! Откраднаха фирмата на…

Лаптоп

Мрачните прогнози за сериозни последствия от спирането на Търговския регистър започнаха да се сбъдват само ден след възстановяването му. Неизвестни лица са се опитали да източат сметките на известен пловдивски бизнесмен, след като са променили регистрацията на една от фирмите му в Търговския регистър.

Опитът за злоупотреба е засечен вчера в клон на Инвестбанк в София. Непозната жена пристигнала в банката и представила разпечатка от актуалното състояние на дружеството , след което поискала да изтегли цялата наличност от сметките на фирмата. Служителката направила проверка в регистъра и установила, че действително същия ден, няколко часа по-рано имало вписан нов управител на фирмата, а именно жената, която представила и документ за самоличност.

За всеки случай от банката изискали заверено копие от Търговския регистър и жената заявила, че отива да вземе. Междувременно пробвала същия сценарий и в друг клон на банката. Тъй като пловдивчанинът е един от големи клиенти на банката, от ръководството му позвънили за потвърждение.

„Останах като ударен от гръм. Обясних, че няма никакви промени в дружеството и ги накарах да направят запор на всички сметки, за да мога да реагирам. Действително е направена промяна с фалшифициран подпис по новия дружествен договор, който е внесен в регистъра. На мен, както и на стотици други хора, няма да ми хрумне да проверявам всеки ден актуалното състояние на фирмата си. Но това, което се случва е недопустимо“ коментира пред TrafficNews.bg предприемачът, който пожела да не оповестяваме името му.

Вчера той е подал жалби в Икономическа полиция и Районна прокуратура. Междувременно обаче цялата му дейност е затруднена, тъй като сметките са блокирани и той трябва да се свърже с всички свои клиенти, за да им обясни ситуацията.

Може да се окаже, че пловдивчанинът далеч не е единственият с открадната фирма и източени сметки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ