Шофьорът на автобуса от трагедията край Своге искал да се самоубие три пъти след инцидента!

григор григоров

Шофьорът на катастрофиралия до Своге автобус Григор Григоров е направил три опита да сложи край на живота си, след като в събота следобед управляваният от него рейс с 34 пътници се преобърна в Искърското дефиле, прелетя през 20-метрова пропаст и се приземи на площадка под пътя. В невижданата от години транспортна трагедия живота си загубиха 17 души, а други 15 агонизират с тежки травми в четири столични болници, пише в. „Телеграф“.

Най-бързо от физическите травми се възстановява човекът, носещ най-голямата вина за касапницата – 59-годишният превозвач Григор Григоров. Той вече е обвинен от прокуратурата за месомелачката в Искърското дефиле. Според държавното обвинение Григоров е шофирал с несъобразена скорост по хлъзгавия като лед пътен участък край Своге. Превозвачът от софийското село Божурище е управлявал автобуса ковчег „Ман“ с 53 километра в час при максимална допустима скорост от 40 километра в час.

Във вторник сутринта Григоров бе изписан от болницата „Царица Йона – ИСУЛ“ и конвоиран до ареста на Националната следствена служба. Шофьорът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от един човек и е заплашен от присъда от 15 години затвор.

Мнозина обаче са скептични, че превозвачът ще издържи предстоящият съдебен процес – неговото психическо състояние е буквално сринато. Очевидци на последните дни от живота на Григор Григоров споделят, че той е направил три опита да сложи край на живота си от събота следобед насам. Заради опасенията, че шофьорът може отново да направи опит за самоубийство, той е поставен под постоянно наблюдение. Тъмничари дежурят пред килията му в ареста, а психолози от МВР разговарят с него.

„Когато слязох по стръмното, за да помогна на пострадалите, видях страшна гледка от мъртви и агонизиращи хор, висящи поо прозорците на разнебитения автобус. Шофьорът вече бе дошъл в съзнание, но когато погледна и видя гледката, се разплака и поиска да се хвърли и удави в близката река. Повтаряше: Трябва да умра, трябва да умра…“, спомня си Младен Василев, който е бил един от първите притекли се на помощ на пострадалите.

Няколко часа по-късно, вече настанен в ИСУЛ, Григор Григоров е направил втори опит да отнеме живота си. Той е търсел хапчета, с които да предозира, но бил озаптен от лекарите. „Болничната му стая бе охранявана от полицаи, а медицинските сестри не го оставиха и за минута без надзор, защото се опасявахме, че ще пробва да си пререже вените“, споделя болничен санитар.

Във вторник, часове преди да бъде отведен в ареста, Григоров направил трети опит за самоубийство. Намеренията му да се самозадуши с найлонов плик обаче били осуетени в зародиш. „Вече няма живот за мен, оставете ме да си тегля куршума! Всичките, които затрих, познавах от години. Как ще погледна близките им в очите… „, ридаел Григоров.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ