БОМБА! Гешев обяви кой стои зад атаката срещу него: Атентатът имаше за цел да ме убие, за да…

payimage-585973

„Би искала да чуя становище на колегите дали искат днес да изслушаме записа“. Това каза прокурор Олга Керелска на заседанието на ВСС.

Министърът на правосъдието Крум Зарков постави на гласуване изслушването за сигнала на Борислав Сарафов и за записа на Иван Гешев.

Глауването се състоя. С 13 гласа „против“ ВСС отхвърли изслушването на Борислав Сарафов и заместничките на Иван Гешев.

Сигналът беше, че главният прокурор е записал члена на съвета Йордан Стоев. Сигналът на Сарафов беше изпратен в съвета миналата седмица. Същият отиде и в прокуратурата.

Прокурор Олга Керелска постави процедурно предложение дали да изслушат само записа днес. Но и нейното предложение се отхвърли. 4 бяха „за“ и 11 „против“.

Атанаска Дишева каза, че ще гласува против предложението. И посочи, че трябва да проучат малко повече за записа, преди да го подложат на изслушване.

„Зад политическата атака срещу мен стои една политическа сила и нейният лидер. Атентатът имаше за цел да ме убие, за да може да се овладее прокуратурата“. Това обясни главният прокурор Иван Гешев на заседанието днес.

Според него целта била овладяване на прокуратурата, а след това съдилищата. „Не аз съм поканил в дома си г-н Стоев, а той изрази това желание. В неделя вечерта получих обаждане от мой сътрудник, че е получил по определен начин запис. Той получил плик, а в него флашка“, обяви още Гешев, предава novini.bg.

Той разказа и как се е провела оперативката в неговия кабинет в понеделник 15 май, малко преди да скъса оставката си. Той отново припомни, че Борислав Сарафов седнал срещу заместничките му. Като чул малко, станал и обявил, че е помярско да се записват колеги. Гешев му отговорил, че не той е записвал.

Като чул малко от записа, Сарафов попитал да предам ли на еди-кой си да кажа какъв е. Гешев му отговорил да му предаде.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ