На Гешев му хвръкна каскета! Адвокатът на Бойко го закова, идиотия е за това да разследва Борисов

7 Dni Bulgaria25.05.2023
payimage-586776

Подробности за двата разпита в прокуратурата, на които днес бе клиентът му Бойко Борисов, даде адвокатът му Менко Менков.

Няма никакъв гейт, защото няма престъпление. Ако имаше много отдавна властите в Барсеона щяха да започнат разследване. Преди повече от 2 години испанската прокуратура се е произнесла, че няма никакво престъпление. Бойко Борисов вече давал 2 пъти обяснения по това разследване, което е на 4 години, каза Менков.

Посочи, че въпросите винаги били едни и същи – дали познава някого. Според Менков вероятността Борисов да стане обвиняем по това разследване е нулева. Лидерът на ГЕРБ бил ходил там само в ролята си на кмет и на премиер.

Менков напомни и че преди година и половина бившият премиер е бил разпитан по канибалската история, в която се извърши проверка дали лидерът на ГЕРБ е заплашил бизнесмен, че децата му ще го изядат.

Имаше и въпрос дали Борисов е искал оставката на Иван Гешев, посочи адвокат Менков. И попита защо всички други политически лидери, а и президентът Румен Радев, които през последните 2 години са искали освобождаването на Гешев, не са били викани на разпит. Напомни, че не Борисов, а Мария Габриел е казала, че ще иска отстраняването на главния прокурор. Самата тя, проверявана за евтин наем на общинско жилище в София, докато е евродепутат, още не е получила призовка.

Проверката дали пари са били изнасяни с чували с полети на правителствения „Авиоотряд 28“ Менков нарече безумна и каза, че това няма как да се случи.

Обясни, че Борисов няма никакви притеснения по разследванията, оранизирани от Иван Гешев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ