Цяла България говори за тези педагози! Спасиха колега, нуждаещ се от бъбрек

тодор тодоров

Педагози спасиха колега, нуждаещ се от животоспасяваща и скъпоструваща трансплантация на бъбрек в чужбина. Историята с щастлив финал е с педагогическия съветник Тодор Тодоров, който е част от екипа на Езиковата гимназия. Той е опериран в Турция и вече се възстановява.

Символично и особено красиво бе, че добрата новина се разчу точно на 24 май. Тогава сестрата на педагога- Весела Тодорова, написа затрогващи думи на признателност към всички, помогнали на нейния брат да се пребори за живота си. От съобщението и се разбира, че трансплантацията е извършена в понеделник в турска клиника. Сега е тежък възстановителен период, но имаме кураж и сили да се борим, допълва Весела.

„Благодаря първо на Бог, че отговори на молитвите ни и че не паднахме духом, че не се предадохме пред стотиците часове на очакване и безтегловност!

Благодаря на всички вас поотделно – на всеки един от вас, който ни подаде ръка в този тежък момент!

Разбрах колко истински приятели имаме, колко жертвоготовни и сърцати хора, които отделиха от залъка си, за да помогнат на нас.

Искам да прегърна всеки един от вас – хилядите хора, които ни подадоха ръка и благодарение на вас се случи това чудо! Благодаря на всеки един поотделно!

Скъпи хора, вие върнахте вярата ми в доброто! Никога няма да го забравя!

Винаги ще помня и ще „предавам нататък „.

Нека Бог да ви възнагради стократно за доброто!“, написа Весела.

Кампанията за подкрепа на Тодор, който нямаше възможност да финансира лечението си, започна с призив за помощ, разпространен от психоложката Петя Точкова, предава Марица. Тя се обърна както към обществеността, така и към Регионалното управление по образованието. Дора Дулчева, началник на ведомството, също е приела присърце нещата. Както и още десетки хора, повечето от които са от образователната сфера. Илия Михайлов, историкът и блогър, станал известен с множеството си благотворителни инициативи, дари за Тодор наградата за литература, получена от Община Пазарджик.

Сумата за лечението е набрана само за броени дни. Всеотдайната сестра на Тодор пък е станала донор на бъбрек, за да спаси живота на брат си. Така благодарение на мнозина, които Весела нарича „хора с ангелски сърца“, педагогът получава невероятния шанс да се върне към нормалния си живот и да забрави несгодите. А колегите му го очакват с нетърпение да се върне сред тях и сред младежите в Езиковата гимназия здрав и щастлив. Убедени са, че подрастващите могат много да научат от случилата се с него красива история, изпълнена с добро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ