ПП-ДБ са в шок! Техен човек призна: Ако бях на мястото на ГЕРБ, щях да искам постове в целия МС

payimage-579787

Ако бях на мястото на ГЕРБ, сигурно щях да поискам постове в целия Министерски съвет, но едва ли ще има преразглеждане на формулата, която бе постигната през уикенда с г-жа Габриел. Това коментира в ефира на Nova News депутатът от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Георги Ганев по повод слуховете, че от ГЕРБ днес са поискали министерски кресла в проектокабинета Денков-Габриел.

Ганев обаче подчерта, че той не разполага с такава информация, поради което нито може да я отрече, нито да я потвърди.

Не знам да са искани други министерски кресла от страна на ГЕРБ. Но ако има такава договореност, предстои обсъждане по структурите. Има възможност това да не бъде прието и в крайна сметка да няма сделка за правителство, посочи той.

По темата с държавния бюджет народният представител прогнозира, че парламентът няма да бърза с приемането на публичните финанси, защото при излъчването на редовно правителство може да настъпят промени по бюджета.

Новият финансов министър по всяка вероятност ще изтегли проектобюджета на служебния кабинет заради високия дефицит, за да го внесе после с различни параметри, обясни Ганев.

При положение обаче, че не се стигне до редовно правителство, депутатът поясни, че ще има ново удължаване на бюджета от миналата година и така той ще действа и след датата 10 юни. Допълни още, че тогава НС ще разгледа предложения проектобюджет от служебната власт при съкратена процедура на първо и второ четене, като той ще функционира за период от шест месеца, т.е. до края на 2023 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ