Бомба от ДПС! Искат свикване на Велико народно събрание: Заприличахме на анимационна държава

мустафа карадайъ

„Свидетели сме на тотален разпад на държавността! Всичко което се случва е много жалко!“ Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира новите скандали с очакваните от Радостин Василев записи на Кирил Петков и лидери от ПП и ДБ.

Всичко се разпада — не функционира нормално нито една власт по Конституцията на Република България – нито законодателната, нито изпълнителната, нито съдебната. Всеки записва всеки. Всеки разнася всевъзможни компромати. Представете си само как изглеждаме пред очите на нашите партньори и съюзници от НАТО и ЕС, продължи речта си Карадайъ по време на брифинг в Народното събрание.

Заприличахме на анимационна държава, категоричен бе Карадайъ.

Нарушители на конституцията на Република България, на законите на страната, нарушители на граждански и човешки права се правят на моралисти и морални съдници, каза Карадайъ. И попита: Какъв е изходът от тази ситуацията?

Преди година и половина, ние ДПС, предложихме промени на Конституцията на Република България. Сега вече виждаме, че се сетиха, че освен предизборен популизъм за реформа в съдебната система, са нужни и действия. А реформи – истински реформи, дълбоки реформи без промени в Конституцията на Република България няма как да станат, подчерта Карадайъ.

Затова сега в тази ситуация ние ДПС предлагаме преучредяване на държавата – свикване на Велико народно събрание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ