Тома Биков побесня заради изтеклите записи: Да си правят ала-бала с Радев. С нас няма как

тома биков

Вероятно най-различни фактори не искат да има правителство. Според мен им се помага и от страна на колегите от ПП. Този скандал, който вчера се разрази, идва изцяло от ПП. Всички страни в този спор – и Кирил Петков и Радостин Василев са народни представители от ПП, заяви народният представител от ГЕРБ Тома Биков.

На националния съвет на ПП се говорят скандални неща. Никой не е отрекъл записът да не е автентичен“, призна той.

„Че трябва дирекциите да бъдат част от политическите кабинети, на които дори самият г-н Божанков казва, че администрацията така ще стане политизирана. Кои са тези „наши хора“, кое е това „посолство“, кой е ходил да преговаря. Ние нито имаме правителство, нито някой има мандат за такова нещо. Ако това не е вярно, значи че си лъжат собствените членове на националния съвет, а ако е вярно, трябва сериозно обяснение какво се случва“, заяви Биков.

„В нашата група има различни мнения, но ние естествено обсъждаме тези неща. Имахме няколко заседания. Ако изтече от тях запис, ще видите, че разговорът е далеч по-различен от този, който чухме. Миналата седмица, преди тези събития, твърдях, че трябва да има непартийно правителство. Ще защитавам тази теза до последно. В момента е невъзможно да има еднопартийно правителство на ПП при това положение. Ние не искаме министерски кресла. Трябва да бъдат излъчени отдалечени от партийните ръководства лица“, смята той.

По думите му не може всеки априори посочен от ПП да е добър, а всеки априори посочен от ГЕРБ е лош. „Ако са ти добри критериите, какво прави при теб Радостин Василев? Той добър ли е? По кои критерии примерно Красимир Вълчев или Деница Сачева са лоши“, запита той.

„Няма как „МВР да е наше за изборите“ и всякакви такива неща. Ние сме на едно мнение, че България трябва да се стабилизира. Трябва обаче радикално различен подход от този в записа на ПП. Преговорите според мен трябва да започнат отначало и да се постави ясно въпросът за непартийно участие“, каза той.

Според него ръководните кадри на ПП трябва да си останат в парламента, както и тези на ГЕРБ. „В правителството трябва да има само експерти“, категоричен е Биков.

„В тази ситуация не можем да подкрепим правителство, в което присъства Асен Василев, след всичко, което каза“, добави Биков, визирайки думите на Асен Василев от изтеклите записи, че ще бъдат сменяни шефовете на силовите структури.

„С нас ала-бала не могат да си правят“, отсече Биков и добави – това да си го правят с Радев.

Той призна, че за него записите не са изненада, защото той знае как процедират тези хора принципно.

„Ако си мислят, че за 3-4 месеца ще си направят ала-бала с нас, а после ще счупят държавата и ние ще ги оставим, няма да стане“, отсече той.

„Дали сме мандат на г-жа Габриел да води тези разговори с Денков по свой начин, както намери за добре. Моето виждане обаче е, че ние вече сме в нова ситуация“, каза той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ