,,Промяната“ се разпада! Ключов депутат и лидер на партията в Пловдив хвърли оставката

payimage-579936

Градският координатор на „Продължаваме промяната” в Пловдив Александър Ракшиев е подал оставка, съобщава TrafficNews.

Това се случва на фона на скандалите с партията на национално ниво и оттеглянето на Радостин Василев от формацията.

Ракшиев бе депутат в 47-ото Народно събрание, като застана начело на формацията под тепетата едва в началото на годината. Той бе избран за поста от Кирил Петков и Асен Василев с голямо доверие, като пое структурата от Росен Костурков.

Източници на сайта от централата на партията твърдят, че основният мотив за оставката му е именно неспиращи конфликти с Росен Костурков. Въпреки че последният бе сменен като координатор, той продължавал да изпълнява негласно тези функции, като взимал еднолично решения.

Костурков организирал всички срещи на партията под тепетата в зала във Форум Тракия, която била собственост на Сиенит Холдинг – бивши негови работодатели.

Освен Ракшиев и други членове на ПП се готвят да напуснат партията заради Костурков, който стремглаво се гласил да бъде кандидат-кмет от формацията.

Това е видно и от поведението на Костурков, който въпреки че е депутат от Пловдив област, неговата фиксация е изцяло в града. Последният брифинг, който даде бе във връзка с Хуманитарната гимназия и Панаира, като на нея бе друг депутат от областта – Стою Стоев. На пресконференцията не присъстваше нито Ракшиев, нито другият координатор на партията Георги Рогачев, който отговаря за областта.

Ракшиев потвърди, че е подал оставка като градски координатор, но изтъкна лични причини за това.

„Имам две малки деца, които все още са в София. Трябва да обърна повече внимание на семейството си. Причините са изцяло лични”, каза Ракшиев. Той отрече да има противоречия с Костурков, но не отговори дали ще остане в партията.

„Това е разумен въпрос, но не съм решил още. Имам нужда от почивка”, каза Ракшиев.

Той заяви още, че е участвал на Националния съвет на партията на 21 май, откъдето днес Радостин Василев пусна записи. И добави, че не е запознат с изнесените информации от бившия министър на спорта и не може да коментира.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ