БРУТАЛНО: Възпитателка в детска градина посегна на 5-г. дете. Стигна се до спешна операция

татяна узун

Майка на 5-годишно дете твърди, че вече половин година чака институциите да вземат отношение във връзка с инцидент с детето ѝ в частен детски център. През ноември, по думите на жената, синът ѝ е получил травма в областта на слабините след удар от учител в детското заведение. Вследствие на травмата се стига и до операция.

„На мястото видях детето си уплашено, с наранявания в областта на слабините и леко кръвотечение. В градината ми казаха, че той се е държал агресивно с една от учителките и че тя е била принудена да изпъне леко крака си към него, като не е очаквала, че ще попадне в деликатното място”, разказа Татяна Узун.

В „Пирогов” лекарите установяват разкъсно-контузна рана, хематоми и кръвонасядания в областта на пениса. Наложила се спешна операция, обяснява майката на момчето. „Поискахме съдебномедицинско обследване. В документа пише, че такава травма може да бъде получена чрез силен удар или множество по-леки такива”, уточнява Узун, предаде NOVA.

От детския център заявиха, че ще изчакат компетентните органи да се произнесат по твърдението на родителите. Коментират още, че в последните месеци центърът е подложен на постоянни проверки, които не са възпрепятствани. Заявяват, че са били потърсени от родителите през декември с искане детето да продължи да посещава детското заведение. След получен отказ, родителите са поискали парично обезщетение в размер на 50 000 лв. Впоследствие е заведен и съдебен иск за 35 190 лв.

„Искаме справедлив процес. Все още няма дата за съдебно дело. Като майка не ми е лесно да чувам как детето ми страда. И да усещам това безсилие. От будно, енергично и жизнерадостно дете, се превърна в затворено и недоверчиво момче”, сподели майката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ