Пътници се барикадираха в самолет на летища Варна. Пилота: Няма кой да ви превози законно

самолет

Извънредна ситуация се е разиграла на летище Варна. Около 10 български граждани се били барикадирали в самолет, който кацнал там, вместо на летище София.

Самолетът летял от Абу Даби, но излетял с 3 часа закъснение. Това е и причината летателният апарат да не успява да кацне в София, тъй като на е имало план за ремонт на аеропорта, предава Блиц.

По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено в петък сутринта. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище.

„Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите“, казва една от жените, която отказва да слезе от самолета.

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, да слязат от него с белезници.

„Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук“, обясняват още недоволните пътници.

Според стюарда пътниците трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспорта им.

„Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие – хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет“, това пътниците запитаха пилота.

В отговор на въпроса той заяви:

„Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете.“

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като гавра спрямо тях.

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound – Лидия Димитрова760

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ