Удивително жалък първи коментар на Радев след разкритието на Киро, че са правили „ала-бала“

7 Dni Bulgaria29.05.2023
payimage-576852

„Първо трябва всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки промени в службите, да не кажа погром,трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента, а на България и са под прякото оперативно ръководство на МС – в лицето на министър-председателя, а не на президента. Ако искаш да реформираш службите, трябва да познаваш законите на тези служби, структурата, задачите, функцииите, начина на сътрудничество на тези служби с чуждестранните партньори, защото и това не се познава“, заяви в първия си коментар след изтеклите записи от заседанието на ПП президентът Румен Радев. Той заяви, че службите са реформирани и правят всичко в рамките на бюджета и възможностите си.

Държавният глава даде пример с награда, дадена н ДАНС в САЩ за изключителни заслуги и принос в САЩ.

„Тези хора сега искат да обезглавят това ръководство на базата на  някакви посолства“, поясни Радев и добави, че проблемът засега моралните устои на политическата класа, а това води до намаляващо доверие в политическата система и държавността. Без доверие няма как да постигаме големи национални цели. Очаквам партиите да преосмислят политическия морал, а не коалиционните споразумения“.

„Алабализмите не са мой прийом, явно те са прийом на други хора, както стана ясно от записите. Нека те да обяснят какво са имали предвид“.

Радев обясни, че няма да свиква КСНС заради записите.

„Консултативният съвет за национална сигурност се провежда при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става ясно, че аз много трудно ще допусна някой хора да седнат на масата, където да се обсъжда класифицирана информация“.

Президентът Румен Радев прие почетния строй на учебния полигон „Ново село“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ