Мистерия с починалото 27-г. момиче! Медици изреваха: Дежурният екип се отзова веднага!

елисавета

От УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив излязоха с официално становище във връзка със сигнала, подаден от майка на пациентка с твърдението, че дъщеря й “не е получила адекватна помощ”

Ето какво посочват от болницата:

Уведомяваме, че се извършва обстойна вътрешна проверка по случая. Към настоящия момент е известно следното: Пациентката Елисавета Станева е дошла в Отделението по спешна медицина на 9 май в 9:30 часа с температура и болки.

Същия ден в 12:45 часа е хоспитализирана в интензивния сектор на Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. От постъпването й в болницата, са извършени редица изследвания и консултации с лекари и специалисти от различните клиники. Назначена й е терапия освен за симптомите, с които е пристигнала в лечебното заведение, а и за придружаващото й заболяване “Тиреоидит на Хашимото”.

В една от консултациите се установява, че стойностите на TSH са завишени и че пациентката е преустановила сама приема на едно от лекарствата си, което води до влошаване на здравословното й състояние. Терапията, извършена от екипа на Клиниката по инфекциозни болести, дава резултат и пациентката се подобрява на следващия ден. Наблюдението, изследванията и терапиите продължават и в следващите дни.

На 14 май към 17:55 часа внезапно пада със загуба на съзнание. Регистрирано е спиране на сърдечната и дихателната дейност. Незабавно е започнала Кардиопулмоналната ресусцитация (КПР), съвместно с екип на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. По данни от становището на началника на Клиника по инфекциозни болести доц. д-р Олиана Бойкинова, дежурната санитарка е пряк свидетел на случилото се.

В момента на падането на пациентката същата е оставяла храната й и веднага е уведомила дежурния лекар и дежурната мед. сестра, които са се отзовали незабавно и са започнали КПР. Началникът на Отделението по обща и клинична патология доц. д-р Мария Колева – Иванова и нейният екип се очаква да издадат протокола от извършената на 16 май аутопсия.

По предварителна информация е установено, че Елисавета Станева е починала от усложненията на основното си заболяване – кардиомиопатия. Все още не е изготвен отговор до близките, поради обстоятелството, че към днешна дата (28 май) вътрешната проверка на лечебното заведение не е приключила изцяло. Събраната до момента информация следва да се счита за предварителна, тъй като същата предстои да бъде анализирана и обобщена в най-кратки срокове от членовете на специализираната Лечебно контролна комисия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив.

Припомняме, че 27-годишната Елисавета, почина в пловдивската болница УМБАЛ „Св. Георги“, а майка й Цеца Станева, твърди, че липсата на лекарска помощ е причина за смъртта на дъщеря й.

Източник: Телеграф



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ