Радев унижи Денков: Не искам да ви давам мандата, заради вашите шефове, но съм длъжен по конституция

7 Dni Bulgaria29.05.2023
payimage-587441

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. По конституция той отиде при втората по големина парламентарна група – „Продължаваме Промяната – Демократична България”.

В началото Радев изрази личното си уважение към акад. Денков и пълно разбиране за деликатността на ситуацията, в която е момента.

Като президент и върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с българската сигурност и призван да браня българската държава. Точно затова не е целесъобразно от моя страна да ви връча мандат след изтеклите записи, заради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и планираната чистка в администрацията, заяви Радев на акад. Денков, напомняйки за изтеклите записи.

Но аз съм призван да браня конституцията и по силата й съм длъжен да връча мандата. Неговото оползотворяване е ваше право, но в името на запазването на остатъците от политическата система и на съхраняване на България пред имиджа на партньорите, обърна се Радев към Денков. Но го призова да преосмисли изцяло целесъобразността от оползотворяването му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ