Такъв ужас Пловдив не помни! Полицаи и семействата им заплашени със смърт

Протест, Полиция

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.У., на 44 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 26.05.2023 г. в Пловдив без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – малко количество амфетамин. Заплашил ченгетата и семействата им със смърт.

М.У. е обвинен и за това, че на 26.05.2023 г. в Пловдив противозаконно е пречил на орган на властта – полицейски служители от ОД на МВР-Пловдив, да изпълнят задълженията си по охрана на обществения ред и осигуряване безопасността на движението по пътищата – престъпление по чл.270 ал.1 от Наказателни кодекс.

Установено е, че на 26 май 2023 г. сутринта М.У. шофирал лек автомобил БМВ по бул. „Освобождение“ в Пловдив. Полицейски патрулен автомобил му подал сигнал да спре, но той не се подчинил на разпореждането и се отправил към близките блокове в ж.р. „Тракия“, като успял да избяга, пише Lupa.

По-късно се върнал до автомобила си и отново предприел движение с него, след което спрял и седнал на пейка в междублоково пространство, където бил намерен от служителите на МВР.

Те поискали документите му за самоличност. М.У. оказал съпротива и отправил заплахи към тях и семействата им. При извършените действия е намерено малко количество амфетамин в пакетче, държано от М.У., както и ново психотропно вещество, което предстои да бъде изследвано допълнително. Той е бил задържан.

М.У. е осъждан с влязла в сила присъда през 2015 г. от една година лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим за държане на наркотични вещества. По нея той е бил обявен за издирване с Европейска заповед за арест, като е бил открит в Румъния и върнат в България през 2018 г., където е излежал наказанието си.

Определението на Районен съд-Пловдив подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ