Бащата на депутат на Бойко със сензационна оферта: Правителство с ПП, но с министри на ГЕРБ и ДПС

7 Dni Bulgaria30.05.2023
payimage-579888

От Фейсбук профила на политическия пиар Нидал Алгафари

Приятели,

дали трябва да продължат преговорите между „ГЕРБ“ и „Продължаваме промяната“?

В интерес на държавата, държавността и добруването на гражданите, трябва да бъдат размразени.

Воденето на такива разговори вече е в много различна ситуация.

Всички разбрахме, какви са намеренията на шарлатаните. Без да са получили нужното доверие от избирателите, искат цялата и абсолютна власт. Искат я за да ликвидират партията спечелила изборите. Да назначат НЕЗАКОННО шефове на служби свързани с реда и националната сигурност. Да уволнят хиляди държавни служители за да ги заместят с техни.

Според моето скромно мнение, преговорите трябва да доведат до правителство в което да има двупосочен контрол от парламентарно представените коалиции. Да се гарантира, че няма да има „ала- бала“. Това може да се постигне, като министерските постове се разпределят според влиянието на коалициите в Народното събрание, инак написано 51/49. За още по стабилни гаранции в това правителство, трябва да присъстват и министри от Движението за права и свободи, които да са секунданти. Гарантиране на пропорционален избор на областните управители, директорите, управителните съвети, надзорните такива на държавните предприятия. Министър -председателят да се ротира при едногодишен мандат и първият да е от победилата на изборите коалиция.

Всяко по-различно от тази шахматна игра ще е матиране на държавата.

Не се ли случи, единственият печеливш ще е назначилият и пазещият „пътя на коприната“, сменилият всички областни управители, директори на държавни предприятия и опитващият се да избута държавата, въпреки волята на избирателите в нозете на руската политика.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ