Киро е бесен след това скандално признание: Скъпа Лена, твоите дъртаци Радев и Рашков са виновни!

лена бориславова

Журналистът Стефан Ташев направи горещ коментар относно актуалната политическа обстановка. Той призова „добрите сили“ да спрат с опорките и да уволнят пиарите на „промяната“ и стратезите, като Лена и каза защо. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил.

Спрете опорките, уволнете пиарите на „промяната“. И стратезите, като Лена, ако може. Целият умнокрасивитет е хвърлен по телевизиите да защитава „евроатлантическите ценности и правителство“. След тридневен шок и ужас се окопитиха и в боя на първа линия отново се сражават Смилов, Смилова и сие.

„Добрите сили“ тръгнаха в контраатака с опорките: Диктатура на Радев, евроатлантическо правителство.

Гледам сутринта Гюро: Служебното правителство на президента през 2021 година смени шефовете на службите! Гениално.
Така Гюро и сие се саморазобличават тотално.

Защото в първото правителство на Радев, което извърши „чистките“ в спецслужбите, бяха четирима „евроатлантици“ от ПП-ДБ. Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и най-големият евроатлантик на всички времена Бойко Рашков, вицепремиер по сигурност и вътрешен министър. Именно Рашков разгроми службите, назначавайки протежета на Радев.

Ето и фактологията: На 12 май 2021 година е назначено правителството на Радев.
На 26 май Рашков предлага на президента да освободи шефа на ДАНС Димитър Георгиев, защото извършвал политически действия. В едно интервю пред обслужващи го журналисти опияненият от властта Рашков нарича Георгиев „престъпник“. До момента, вече две години, бившият комунистически следовател не е представил доказателства за твърденията си.

По същото време става ясно, че Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация именно от ДАНС за срок от три години.

Какво ли са си мислили евроатлантическите ни партньори по темата?
На мястото на Георгиев е назначен бившият шеф на ДАНС-Враца Тончев, доверено лице на Радев. Каква ли борба е паднала с шпиони във Враца та Тончев да заслужи този пост?

Със същия мотив „не безпристрастен политически“, както на Димитър Георгиев, на 16 юни кабинета предлага уволнението на шефа на Държавната агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов.

И Атанасов и Георгиев твърдят едно и също: Уволнени сме заради разбиването на руската шпионска мрежа у нас. И дългата ръка на Москва. Няма кой да ги чуе.

На мястото на Атанасов е назначен Антоан Гечев. В разследване на Антон Тодоров се разкрива, че новият шеф на ДАР дължи кариерата на баща си, нелегален разузнавач от РУМНО, шпионирал във Вашингтон през 80-те години на миналия век. НАТО найс, а?

Рашков разчиства цялото МВР, отстранени са директори на служби и дирекции, сменен е главният секретар, шефове на областни дирекции, общо 53-ма ръководители са „изчистени“. Незапомнена чистка в МВР. През това време шефът на ДСБ Атанас Атанасов мълчи, не отронва и дума за чистките, напротив той и партията му ги привестват.

Нямам спомен евроатлантиците Денков, Петков и Василев, като министри да се протестирали. Нещо повече, шефовете на служби са отстранени с решения на МС, тоест с подписите и на тези „евроатлантици“.

През юли 2021 година тихомълком е сменен и шефа на Военното разузнаване, с доверен на Радев човек, както и шефовете на НСО.
През септември същата година Рашков успява да смени и шефа на ДАТО, като намести там протежето си Бисер Борисов, негов семеен приятел и зет на „бащата на прокопиевците“ т.нар. генерал Стоименов.

Що не протестирахте тогава, бе, евроатлантици?

Още през 2021 г. предупредихме, че цялата власт се концентрира в президентството, чрез пълен контрол над спецслужбите, прецедент, непознат в най-новата ни история. Тогава протести нямаше.

Скъпа Лена, сменете опорките, уволнете пиарите, язък за толкова пари дадени на Аламанов и ко. Ставате за смях.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ