ОБРАТ! Обвиненият в убийството на Плъха д-р Иван Димитров се оказа, че излъгал. Истината е…

др иван димитров

При първия си разпит пловдивският лекар Иван Димитров излъгал, че с крадеца Жоро Джевизов-Плъха, в чието убийство е обвинен, само се сборичкали, въобще не споменал, че е носил пистолет. Опитал се да заблуди полицаите, че в двора му имало и трети човек и докато двамата с Плъха си нанасяли удари, чул изстрели, произведени вероятно от другия мъж. „Отговаряше обаче накратко и се усъмних, че не казва истината“, заяви пред Пловдивския апелативен съд Георги Методиев, работил към датата на престъплението във Второ районно и след това напуснал системата на МВР.

Делото се гледа от друг състав от апелативни магистрати, след като ВКС го върна заради непълноти и противоречия в мотивите към осъдителната присъда от 2,5 години условно, произнесена на 10 март м. г. , пише 24 часа. Медикът беше обвинен в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, след като в нощта срещу 2 март 2018 г. застрелял крадеца с незаконния си пистолет. Д-р Димитров видял от жилището си, че в гаража му в двора свети, взел оръжието и слязъл долу. Жоро Плъха го замерил първо с нож, а после и с метална табела и лекарят стрелял. После двамата се разбягали в различни посоки и сутринта крадецът бил открит мъртъв на капака на кола до областната управа.

За тези над 5 години делото мина два пъти през първата инстанция и д-р Димитров беше оправдан и от двата състава. След това Апелативният съд реши, че той е можел да окаже съпротива и без да убива крадеца и произнесе условна присъда, но тя беше отменена и делото продължава отново във въззивната инстанция.

Следващото заседание е на 3 юли и на него трябва да се изслушват експертизи. Те ще търсят отговор на въпроса възможно ли е д-р Димитров да се е самонаранил в крака, за да твърди после, че Жоро Джевизов е хвърлил по него нож.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ