Пратиха Терзийски да пищи в ефир: Г-н Радев ни заблуди! Опитва да провали мандата ни

йордан терзийски

„Вчера в НС видяхме опит за дискредитиране на втория мандат. Това беше координирана акция, в която президент и „Възраждане“ говорят с една и съща риторика. Очевидно има сили, които не искат да бъде реализиран вторият мандат. Много партии и личности свалиха маските и се видя, че не искат да има редовно правителство. Нездрави сили опитват да дестабилизират демокрацията. След записите сме още по-силни и целеустремени“, заяви депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Йордан Терзийски пред Bulgaria ON AIR.

По думите му държавният глава Румен Радев е тръгнал срещу реализацията на втория мандат и поради тази причина са излезли на протест пред президентството.

„Той ни заблуди, че ще се бори срещу мафията. В момента опитва да провали реализацията на едно евроатлантическо правителство. Президентът има ангажимент да даде мандат, но няма ангажимент да оказва влияние и да провокира провала на този мандат. Този протест не беше организиран от нас. Имаше хиляди хора на улиците, които не бяха организирани от нас, бяха дошли импулсивно. Виждаме тази енергия, която беше при свалянето на Никола Минчев“, обясни Терзийски.

Очевидно нашата евроатлантическа ориентация е проблем за определени сили и това води до разломи, организирани акции от партии, служби, прокуратура, президентство, смята депутатът.

Терзийски изтъкна, че това още повече ги амбицира да не се отказват от реализиране на мандата.

„Г-жа Габриел е разумен човек с амбиции. Не е дошла тук да държи ключа на фризера. Ще има конструктивен диалог, но виждаме координираната Атака. Не вярвам, че работещият формат е да си комуникираме през медиите. Трябва да се види допирната точка на двете страни. На Радостин Василев не му е първата партия, която да напусне. Сега ще създаде своя. Не знам кога ще напусне и нея“, каза още депутатът от коалицията ПП-ДБ.

„Не може да направим компромис с нашите принципи, ангажименти и евроатлантическото бъдеще на България. Ако не успеем да формираме правителство, ще останем със служебна президентска власт. Категорично не се притесняваме от нови избори, но не е в интерес на страната служебната власт да продължи още 3-4 месеца. Служебната власт е вредна по всякакъв начин. За бюджета най-важно е да има правителство и редовен кабинет, за да може да бъде приет“, подчерта Терзийски.

Той добави, че нямат притеснения да си дадат имунитетите, тъй като няма от какво да се притесняват. Според него прокуратурата изведнъж се е разработила и трябва да се запитаме защо точно сега, както и дали това не е опит да се провали правителството.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ