Депутат на БСП изригна в НС: Радев и служебният кабинет пишат некадърни закони! После обвиняват нас

payimage-582219

Депутатите разглеждат на първо четене Закона за енергията от възобновяеми източници. От БСП в лицето на Георги Свиленски поискаха в Народното събрание да се яви представител от Министерството на енергетиката. Председателстващата Росица Кирова обяви, че е отправена такава покана, но от енергийното ведомството да отказали да вземат участие.

„Президентството и служебното правителство бавят законите по ПВУ, пишат некадърни закони, отказват да се явят в Народното събрание и после същите ни обвиняват нас, че не приемаме тези важни закони“, заяви Свиленски и поиска с гласуване да се задължи министъра на енергетиката да дойде в пленарна зала.

Явор Божанков от ПП припомни, че единствения начин да се излезе от тази ситуация е да бъде подкрепен втория мандат. „Ние няма как да задължим, който и да е министър да дойде тук. Само след няколко дни, ако искате може и вие да подкрепите втория мандат“, обърна се Божанков към колегата си от БСП.

Преди да даде почивка Кирова обяви, че министър Росен Христов и неговите зам.-министри са командировка в чужбина и не могат да присъстват на заседанието.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ