Пловдивчани беснеят! Шофьор на градски рейс сваля пътници насила в дъжда, хули и напада

автобус

Пълна проверка срещу шофьор от градския транспорт на Пловдив предприе полицията след грубо държане с пътници. Взети са му проби за алкохол и наркотици, съобщиха „Организация и контрол на транспорта“.

„Случаят е безпрецедентен. Затова се обърнахме за съдействие и към полицията“, коментира директорът Георги Стоилов.

Множеството проверки през последните месеци потвърждават многобройните оплаквания от граждани срещу шофьора на автобус РВ0690РТ по линия №21, обслужващ периодично и курсове по линия №17. Водачът на превозното средство системно не изпълнявал задълженията си – не спазвал разписанията, пропускал спирки, ползвал нерегламентирано почивки и нарушавал работното си време. Позволявал си да сваля пътници без основание, като при това ги нагрубявал словесно и проявявал физическа агресия.

Един от последните такива случаи, за който са подадени сигнали и на телефон 112, е от неделя вечерта, когато същият водач е принудил пътниците да напуснат автобуса преди крайната му спирка и ги е оставил в дъжда.

„Неизпълнените курсове не се заплащат, налагаме санкции, но това не може да компенсира причиненото неудобство на пътниците, които разчитат на градския транспорт“, категоричен е Стоилов.

По думите му проблемът е поставян пред фирмата превозвач „Автотранс 2000“, която обслужва автобусните линии №21 и 17. Тя е на общинския съветник от „Алтернатива за Пловдив“ Димитър Чолаков и на брат му Иван Чолаков. Шофьорът бил предупреждаван да спазва трудовите си задължения, се казва в становище на общината.

„При нас няма сигнали. Да кажат кой е точно този шофьор. Ще направим проверка и ще вземем мерки“, коментира пред „24 часа“ Димитър Чолаков.
„Ако и след последната проверка няма резултат, ще настояваме работодателят му да го санкционира предложи друго лице, което да обслужва двете линии“, заяви директорът на „Организация и контрол на транспорта“. Георги Стоилов напомни, че за нередности в градския транспорт гражданите могат да сигнализират на телефон 032/622 550.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ