Захариева: От устата на Асен Василев идват най-проблемните изречения! ПП да си помислят сериозно

екатерина захариева

„Най-добре е в този кабинет да бъдат по-политически неутрални лица. Добри експерти, които да могат да започнат от ден 1 и въпреки, че трябва да им дадем 100 дни, те реално няма да ги имат тези 100 дни. Те трябва да предложат бюджет след 2 седмици. До колкото разбирам те настояват Асен Василев да е финансов министър. Не знам обаче дали не трябва да помислят сериозно отново и не само, че той е ярко политическо лице и с противоречиво мнение и напрежение и от нас, но не само, за това какво ще се, случи когато отиде в администрацията, защото от неговите уста са най-проблемните изречения. И не само, че не се извини, той ги потвърди.“

Това коментира в студиото на БНТ Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС. Според нея би трябвало ПП-ДБ трябва да направят компромиси за състава на правителството. А и присъствието на Асен Василев като финансов министър ще затрудни работата на очаквания кабинет.

По думите ѝ, има голям отпор за това да има избрано от парламента правителство.

„Отпор от тези, които искат президентска република. От тези, които искат България да направи завой и да се откаже от ясната, последователна, независимо кой е управлявал през последните 33 години, геополитическа ориентация на България“, уточни тя.

Захариева смята, че без изменения в Конституцията, няма как да се направи сериозна съдебна реформа, която да е приета от максимално широк кръг от българските граждани, а това може да стане с разговор с другите политически сили. И никой от тях не е казал, че не иска съдебна реформа.

Още от началото, когато се видя изборният резултат, на нас като отговорна политическа сила ни беше ясно, че е изключително сложна задача. За пореден път българският избирател каза на политиците, че трябва да се разберете и искаме да работите заедно, подчерта Захариева и допълни:

„Не случайно призовахме всички към отговорност. Абсурдно е това, което се случва в България – 2 години да не можем да съставим редовен кабинет. Държавата да е абсолютно в безтегловност, с разбити институции, с липса на доверие, със срив на парламентаризма и парламентарната република. Това, което ни води е интересът на България.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ