Румен Радев изтръпна! Евродепутати от Брюксел го подкараха: Дестабилизира страната!

payimage-580062

Евродепутатите Радан Кънев и Александър Йорданов от Европейската народна партия (ЕНП) обвиниха президента Румен Радев в дестабилизиране на страната, предава Tribune.

Това стана по време на обсъждане на доклад, посветен на външната намеса в демократичните процеси в ЕС и интегритета на изборите.

Радан Кънев обвини президента и служебното правителство, че ръководят събитията, които се случват в момента в България.

„Днес сме свидетели на абсолютно безпрецедентен опит за блокиране на създаването на общо управление между първите две политически сили в държавата. Опит, в който очевидно участват, от една страна, организираната престъпност, а, от друга страна – компрометираната прокуратура, която е призвана да се бори с нея; От една страна – службите за сигурност, от друга страна – „петата колона” в българската политика, срещу която тези служби би трябвало да ни защитават. И всичко това се случва под егидата на българския президент и ръководеното от него служебно правителство. Отправям това послание към вас и като призив за подкрепа, но и като много сериозно предупреждение накъде води разпадането на правовата държава”.

„Българският президент не е обединител на нацията, а фактор за дестабилизация на България“, каза колегата му Александър Йорданов:

„Основна причина за политическата криза и дестабилизация в България през последните 2 години е руското проникване в българския политически, стопански и културен елит. В този момент българският президент се явява не обединител на нацията, а фактор за дестабилизация на България. Хибридната война на Русия срещу България и Европа продължава“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ