ПП-ДБ и Възраждане в потрес! Росен Желязков е безпощаден – наказа 17 депутати заради боя в НС

бой

17 народни представили получиха наказание “порицание“ от председателя на Народното събрание Росен Желязков заради напрежението в пленарна зала вчера, предава 24 часа. Наказаните депутати са 12 от групата на “Възраждане” и 5-ма от ПП-ДБ.

От ПП-ДБ наказаните са Явор Божанков, Костантин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев и Настимир Ананиев. Порицаните депутати от партията на Костадинов са Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Климент Шопов, Веселин Вешев, Йордан Тодоров, Станислав Стоянов, Виолета Карпачева и Емил Янков.

“Бяхме свидетели вчера на тази масовост, както казват западните ни съседи – тепачка – така можем да го опишем. Една част може да са били в режим на защита. Наказвам 17 души с порицание“, посочи Желязков.

Вчерашното пленарно заседание на депутатите завърши още преди обяд, след като в пленарна зала възникна напрежение между депутатите от “Възраждане” и ПП-ДБ.

Напрежението в пленарната зала ескалира, когато депутатът от ПП Явор Божанков се изказа от трибуната за депутатите от „Възраждане“.

„Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение“, каза Божанков и веднага бе наобиколен от хората на Костадинов.

Депутатите от ПП-ДБ също се скупчиха около парламентарната трибуна, за да защитят съпартиеца си. Шефът на НС Росен Желязков се опита да успокои страстите в залата с 10-минутна почивка, но това само даде време на „Възраждане“ и ПП-ДБ да влязат в нови конфликти.

Депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков опита да бойкотира брифинг на партията на Костадинов пред медиите. Впоследствие Желязков обяви край на работния ден малко преди 11 ч.

След боя депутатът от „Възраждане“ Веселин Вешев се оплака, че очилата му са били счупени, а Манол Пейков, че бил одран.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ